Άλλοτε πιο light, με λαχανικά και μυρωδικά, κι άλλοτε πιο πλούσια θερμιδικά, με τυριά και αλλαντικά, η ομελέτα αποτελεί μια γρήγορη, εύκολη και θρεπτική λύση για το πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό σας γεύμα.
Για την τέλεια ομελέτα:
1. Υπολογίστε 3 αυγά για την κάθε μερίδα.
2. Αλατοπιπερώστε από την αρχή και ανακατέψτε καλά ώστε το αλατοπίπερο να πάει παντού κι η ομελέτα να γίνει γευστική στο σύνολό της.
3. Χτυπήστε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν κρόκοι και ασπράδια. Χτυπήστε το μείγμα ακριβώς πριν το προσθέσετε στο τηγάνι για να μην χαθεί ο αέρας που έχει παγιδευτεί κατά το χτύπημα και να γίνει αφράτη.
4. Απλώστε ομοιόμορφα μια λιπαρή ουσία στο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
5. Χρησιμοποιείστε βούτυρο για περισσότερη γεύση ή ελαιόλαδο για να κάνετε την ομελέτα σας πιο υγιεινή.
6. Εάν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε κάποια σκληρά λαχανικά που θέλουν κάποια ώρα να μαγειρευτούν (π.χ. πιπεριές, μανιτάρια ή κρεμμύδι) προσθέστε τα σε αυτό το σημείο αφού προηγουμένως τα έχετε στραγγίξει. Όταν τσιγαριστούν, συνεχίστε με το επόμενο βήμα.
7. Ρίξτε το μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε με μια κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να σφίξει ελαφρώς όλο το μείγμα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε τυρί, αλλαντικά και μυρωδικά της επιλογής σας.
8. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε το να ψηθεί χωρίς άλλο ανακάτεμα.
9. Με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα ξεκολλήστε τα τοιχώματα της ομελέτας περιμετρικά και κουνήστε ελαφρώς το τηγάνι μέχρι να δείτε ότι ο πάτος της ομελέτας ξεκολλάει.
10. Καλύψτε το τηγάνι με το ειδικό καπάκι της σειράς Αννα Λύση και γυρίστε την ομελέτα σας. Ψήστε για λίγο από την άλλη πλευρά και σερβίρετε.
Η τέλεια ομελέτα είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση!
e-fresh.gr/