Bράδυ στην ήσυχη ακόμα πόλη και σαν από αντίδραση στην κρεοφαγία των προηγούμενων ημερών χαράσσουμε πορεία ιταλιάνικη και βόρεια με τελικό προορισμό μας το “Frankie” της Νέας Ερυθραίας, που ανήκει, μαζί με το υπό ανακαίνιση “αδερφάκι” του στο Κολωνάκι, στη μεγάλη οικογένεια των nice n easy. Ο χώρος, ένα προνομιακό μαγαζί-γωνία επί της Χαριλάου Τρικούπη, είναι ιδιαίτερα άνετος και διακοσμημένος στο ύφος μιας σύγχρονης trattoria με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες αλλά και όμορφες γωνιές με καναπέδες, που απλώνονται μπροστά στη ζεστασιά του εντυπωσιακού ξυλόφουρνου και της ανοικτής κουζίνας. Επί της υποδοχής συναντάμε τον παλιό μας γνώριμο από το “Da Lu” του Κεφαλαρίου Flavio Grieco που συντονίζει τη δράση με ιταλικό ταμπεραμέντο και φινέτσα, ενώ το τιμόνι της κουζίνας κρατά ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Νίκος Μαζαρότ υπό την υψηλή εποπτεία του executive chef των nice n easy Χρίστου Αθανασιάδη.
Ο ανανεωμένος κατάλογος εμπνέεται από κλασικές συνταγές της Μπότας και ταυτόχρονα βάζει στο παιχνίδι και κάποια πιάτα σε πιο μοντέρνο ύφος με ιταλικές και ευρύτερα μεσογειακές αναφορές. Αξίζει να κάνετε την αρχή με τις γαρίδες πανέ που κατεβαίνουν από τη φωτιά χρυσαφένιες και ζουμερές συνοδεία μιας δροσερής και αρωματικής σαλατούλας με κινόα, φακές και πολύ καλή μαγιονέζα βασιλικού, όπως και τα εξίσου σωστά τηγανισμένα arancini που κλείνουν μέσα τους τα υλικά του μουσακά (κιμάς, μελιτζάνα, μπεσαμέλ).
Η πίτσα του “Frankie” παραμένει δυνατό χαρτί από την πρώτη στιγμή. Τη φτιάχνουν με δικό τους ζυμάρι που ωριμάζει για 24 ώρες κι έρχεται πραγματικός αφρός, με τις άκρες καψαλισμένες τόσο όσο, λεπτή στο κέντρο και με πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς υλικών, όπως η Zucca που παντρεύει τη γλυκιά κολοκύθα με το αλμυροπικάντικο στοιχείο του αλλαντικού copa και το δροσερό αφρό από ρικότα. Από τα επίσης αποκλειστικά χειροποίητα ζυμαρικά, τιμήσαμε τα καλοφτιαγμένα ραβιόλι cacio e pepe που σερβίρονται σε μια πυκνή και ιδιαίτερα αρωματική σος από κρασί Marsala, ενώ πολύ σωστό και ισορροπημένο ήρθε το ριζότο παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και καραβίδα στη σχάρα.
Τριγύρω δεν λείπουν ακόμα κάποιες προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας και το ψάρι, αλλά και αξιόλογα vegan και vegetarian πιάτα αν κρίνουμε από το φίνο και σοφιστικέ steak κουνουπιδιού που δοκιμάσαμε εμείς, με κρέμα καμμένου κουνουπιδιού και σάλτσα σελινόριζας. Κλείσαμε σε κλασικό ιταλιάνικο ύφος, με ήπια γλυκό τιραμισού και προφιτερόλ με χειροποίητα σου, αλλά και πολύ καλή γκράπα που παλαιώνει επί τόπου σε ξύλινα βαρελάκια.
ΠΗΓΗ:athinorama.gr