Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όσο πλησιάζουν οι μέρες, οι νοικοκυρές σκέφτονται διάφορα εδέσματα για το τραπέζι των εορτών. Εκτός από τη γαλοπούλα, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, υπάρχουν και τα ποτά.Για να μην προσφέρετε μόνο τα συνηθισμένα ποτά (κρασί, ουίσκι, βότκα) καλό θα ήταν να ετοιμάσετε ένα εναλλακτικό σχέδιο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες της παρακάτω συνταγής και να φτιάξετε ένα υπέροχο λικέr καραμέλας, το οποίο θα εντυπωσιάσει, τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Παρακάτω ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες να την εκτελέσετε σωστά
Τα υλικά της συνταγής
– 400 γραμμάρια καραμέλες βουτύρου – 400 ml γάλα – 250 ml από την κρέμα γάλακτος – 150 ml βότκα ή κονιάκ
Η εκτέλεση της συνταγής
– Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. – Προσθέστε καραμέλες στη συνέχεια. – Βάλτε χαμηλή φωτιά. – Ανακατέψτε τα υλικά της κατσαρόλας έως ότου λιώσει εντελώς, η καραμέλα. – Σε περίπτωση που διαλυθεί τελείως, η καραμέλα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. – Αφήστε να κρυώσει τελείως, η καραμέλα. – Σουρώστε το υγρό σας με το σουρωτήρι. – Προσθέστε αλκοόλ στην καραμέλα και ανακατέψτε. – Βάλτε την καραμέλα σε ένα γυάλινο μπουκάλι και αφήστε το στο ψυγείο για μία ημέρα. – Αυτό ήταν! Το λικέρ σας είναι έτοιμο. – Σερβίρετε το λικέρ καραμέλας την επόμενη ημέρα.