Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γεωργιανού που εξετάζεται αν έχει εμπλοκή στο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά εκδόθηκε χθες από την 11η τακτική ανακρίτρια για ληστείες κατά συρροή και άλλη σωματική βλάβη.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων κι, αφού εκτελεστεί το ένταλμα, θα εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί κατηγορούμενος για ληστεία στο Πικέρμι.
Αρνείται ανάμιξη στο έγκλημα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γεωργιανός που συνελήφθη στα σύνορα του Εβρου ενώ προσπαθούσε να φύγει με πλαστά έγγραφα από την Ελλάδα, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης.
Ο 36χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες από τον Έβρο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ανακρίνεται από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αλλά και του Τμήματος Διαρρηκτών, υποστηρίζει συνεχώς, με αδιάφορο ύφος, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δεν έχει ιδέα για την εισβολή των τριών κακοποιών και τη δολοφονία της κοπέλας.
Τον 36χρονο πρόκειται να δει από κοντά στην ΓΑΔΑ και ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μοιάζει με τον δολοφόνο της.
Η εμπλοκή σε ληστεία
Παράλληλα, όμως, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 36χρονος αλλοδαπός εμπλέκεται στη ληστεία και τον άγριο ξυλοδαρμό ηλικιωμένου ζευγαριού και της οικιακής βοηθού του, κατά την εισβολή ομάδας κακοποιών στο σπίτι τους στο Πικέρμι τον περασμένο Μάρτιο.
Και στην Αστυνομία εξετάζουν με πολλή προσοχή το γεγονός ότι, ενώ η ληστεία διαπράχθηκε πριν από περίπου 70 ημέρες, ο Γεωργιανός προσπάθησε να φύγει από την Ελλάδα αμέσως μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.
Γιατί η ΕΛ.ΑΣ εστιάζει στον 36χρονο Γεωργιανό
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», η ΕΛ.ΑΣ εστίασε από την αρχή το ενδιαφέρον της στον συγκεκριμένο ποινικό γιατί φαίνεται να είχε ενημερωθεί για την ανεύρεση του DNA του στη ληστεία στις 7 Μαρτίου 2021, η οποία έχει μεγάλες ομοιότητες αλλά κι ορισμένες διαφορές με εκείνη των Γλυκών Νερών.
Ετσι και σε εκείνη την ληστεία, υπήρχε συμμετοχή 3-4 κουκουλοφόρων ληστών πουν μπήκαν κι εκεί από ένα παράθυρο από την πίσω μεριά του σπιτιού κι έδεσαν και χτύπησαν τον 93χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, όπως και την οικιακή βοηθό (η σύζυγος του 93χρονου έχει κινητικά προβλήματα και βρισκόταν στο κρεβάτι της).
Τότε οι δράστες έμειναν για περίπου 45 λεπτά στο σπίτι ψάχνοντας παντού και βρήκαν μικρό χρηματικό ποσό της τάξης των 500 ευρώ και λίγα χρυσαφικά. Ανάμεσα σε αυτά ήταν κι οι δύο βέρες του θύματος.
Όμως, υπήρχαν κι αρκετές διαφορές όπως ότι οι δράστες εκείνης της ληστείας δεν είχαν όπλα κι είχαν πάρει τα κινητά των θυμάτων τους και τα είχαν πετάξει στην τουαλέτα. Επιπλέον, ο 93χρονος κι η οικιακή βοηθός είχαν αναφέρει ότι οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά.
Αντιθέτως με ό,τι συνέβη στα Γλυκά Νερά όπου οι κακοποιοί είχαν όπλα, ενώ είχαν αφήσει το κινητό του 32χρονου πιλότου στο δωμάτιο που ήταν δεμένος κι από το οποίο κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ.
Νέα ερωτήματα
Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει σοβαρά, λοιπόν, το ενδεχόμενο ο 36χρονος Γεωργιανός να είναι οργανωτικό μέλος συμμορίας ομοεθνών του που είχε προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και σε άλλες ληστρικές επιθέσεις σε κατοικίες στην βορειοανατολική Αττική κι ίσως αυτή σχετίζεται με την φονική ληστεία όπου έχασε την ζωή της η 20χρονη.
Ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται αν η ίδια συμμορία σχετίζεται και με άλλη ληστεία που σημειώθηκε στις 17 Απριλίου στη Λούτσα όταν μια συμμορία με δύο-τρία μέλη, εισέβαλαν σε κατοικία όπου ζούσε μία 84χρονη γυναίκα. Και σε αυτή την περίπτωση οι αδίστακτοι κακοποιοί μπήκαν από ένα παράθυρο στη μονοκατοικία της ηλικιωμένης και ο ένας από αυτούς τη χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, για να την ακινητοποίηση και να σταματήσει να καλεί σε βοήθεια.
Στη συνέχεια, οι ληστές της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με καλώδια, ενώ πήραν κι ένα ρούχο που βρήκαν στο σπίτι, για να τη δέσουν χειροπόδαρα. Όταν δεν βρήκαν τίποτα, της έκλεψαν δύο βέρες-όπως συνέβη και στο συμβάν στο Πικέρμι.
Με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να ανακρίνουν ήδη τον 36χρονο για να διαπιστώσουν αν εμπλέκεται σε άλλες ληστρικές επιθέσεις, ποιοι ήταν οι συνεργοί του και κυρίως που βρισκόταν τις κρίσιμες ώρες της δολοφονίας της Καρολάιν. Σε μία έρευνα που φαίνεται να παρουσιάζει δυσχέρειες λόγω και του «νόμου της σιωπής» που επιβάλλει πολλές φορές η γεωργιανή μαφία.
ΠΗΓΗ : in