Το “Mamy Blue” στη Γλυφάδα φέρνει την ουσία της ναπολιτάνικης πίτσας σε ένα περιβάλλον εμπνευσμένο από τη Σικελία. Η έμφαση δίνεται στην τελειοποίηση της ντελικάτης και μαστιχωτής ναπολιτάνικης ζύμης μέσα από 36-48 ώρες ωρίμανσης, δημιουργώντας τα θεμέλια για απολαυστικές γαστρονομικές εμπειρίες. Ενώ η πίτσα υπερέχει, οι προσφορές ζυμαρικών χρειάζονται ακόμη βελτίωση.
Κατά την είσοδο στην εγκατάσταση, η θέα των άφθονων λεμονιών τραβάει αμέσως την προσοχή, δημιουργώντας μια σικελική ατμόσφαιρα. Η διακόσμηση περιλαμβάνει μια τοιχογραφία της Σοφία Λόρεν και του Ντιέγκο Μαραντόνα, μαζί με ζωντανά πιάτα και κεραμικά που κοσμούν τους τοίχους. Ένας αυθεντικός ξυλόφουρνος από την Ιταλία κοσμεί το χώρο, προσδίδοντας ζεστασιά στα προσεκτικά ωριμασμένα ζυμαρικά.
Η ναπολιτάνικη ζύμη του Mamy Blue ξεχωρίζει για τη λεπτή, αφράτη και μαστιχωτή υφή της, καθιστώντας την από τις καλύτερες στην Αθήνα. Η focaccia, φρυγανισμένη στην εντέλεια με βότανα και ελαιόλαδο, αναδεικνύει την επιρροή του φούρνου. Συνιστάται η επιλογή μινιμαλιστικών toppings, όπως η ρικότα και το προσούτο cotto ή η Modena με mortadella, μοτσαρέλα Fior di Latte και πέστο. Ωστόσο, οι πιο εξωφρενικές επιλογές, όπως η Mamy Blue με γκοργκοντζόλα, γκουαντσιάλε και καραμελωμένο κρεμμύδι, απαιτούν εκλέπτυνση για καλύτερη ισορροπία.
Άλλες προτάσεις περιλαμβάνουν καρπάτσιο μοσχαριού με ρόκα, μπουράτα με καπνιστό παντζάρι και καβουρδισμένα φουντούκια και αραντσίνι με ραγού. Ενώ τα arancini παρουσιάζουν ένα αεράτο δάγκωμα και βάθος κρέμας παρμεζάνας, τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια υπολείπονται λόγω της ανέμπνευστης σάλτσας ντομάτας. Το τμήμα ζυμαρικών, που εισήχθη ως εναλλακτική λύση στην πίτσα, δεν έχει προς το παρόν φινέτσα, καθώς παρασκευάζεται αποκλειστικά al forno, με αποτέλεσμα να έχει κάπως τραχιά υφή. Η αντιμετώπιση αυτού του κενού είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση όσων αναζητούν μια ολοκληρωμένη ιταλική γαστρονομική εμπειρία, καθώς οι λάτρεις της πίτσας είναι πιθανό να αγκαλιάσουν το “Mamy Blue”, ενώ άλλοι μπορεί να επιλέξουν να το παραλείψουν.