Gordon Bleu
Υλικά:
– 2 φιλέτα κοτόπουλου
– 2 φέτες φέτας ή γκούντας τυριού
– 2 φέτες αλλαντικού (παρμασάνο, προσούτο κ.λπ.)
– Αλεύρι για το πανάρισμα
– 2 αυγά, χτυπημένα
– Ψίχα από ψωμί, θρυμματισμένη
– Αλάτι και πιπέρι
– Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
2. Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση οριζόντια, αλλά όχι εντελώς, έτσι ώστε να μπορείτε να τα ανοίξετε σαν ένα βιβλίο.
3. Τοποθετήστε μια φέτα τυριού και μια φέτα αλλαντικού στο εσωτερικό κάθε φιλέτου κοτόπουλου.
4. Κλείστε τα φιλέτα κοτόπουλου καλά, ώστε το τυρί και το αλλαντικό να μην βγαίνουν.
5. Αλατίστε και πιπερίστε τα φιλέτα κοτόπουλου.
6. Περάστε τα φιλέτα κοτόπουλου από το αλεύρι, τα αυγά και την ψίχα από ψωμί, σε αυτήν τη σειρά.
7. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
8. Τηγανίστε τα φιλέτα κοτόπουλου για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσόκαφτα.
9. Μεταφέρετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν πλήρως και το τυρί να λιώσει.
10. Αφαιρέστε τα φιλέτα κοτόπουλου από το φούρνο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τα κόψετε και τα σερβίρετε.
Αυτή είναι μια απλή συνταγή για το γκορντόν μπλε. Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με πατάτες τηγανητές, πράσινη σαλάτα ή οποιαδήποτε άλλη παρασκευή σας αρέσει. Καλή όρεξη!