Ψαρονέφρι με μανιτάρια “λουσμένο” από την πιο λαχταριστή και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας! Μια φανταστική και πεντανόστιμη συνταγή που την έχεις έτοιμη σε 30 λεπτά και θα απογειώσει το μεσημεριανό σου γεύμα!
Ψαρονέφρι από ποιο μέρος είναι:
Με την γνωστή σε όλους μας λέξη ψαρονέφρι εννοούμε το χοιρινό φιλέτο, μια ονομασία που ανά καιρούς έχει μπερδέψει πολλούς και ό λόγος είναι στον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Το κλειδί της αποσαφήνισης και πλήρους κατανόησης βρίσκεται στην ετυμολογία της λέξης. Η λέξη είναι σύνθετη ψαρο+νέφρι όπου το ψάρο προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ψοίαι, δηλαδή οι οσφυϊκοί μύες.
Το Ψαρονέφρι είναι ένα ιδιαίτερα τρυφερό και άπαχο μέρος του ζώου το οποίο είναι κατάλληλο για σχάρα αλλά και για σοτέ. Ουσιαστικά, το ψαρονέφρι είναι οι μύες που περιβάλλουν τους νεφρούς του χοιρινού, Είναι ένα άπαχο κρέας που μαγειρεύεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και προτείνεται ανεπιφύλακτα στις δίαιτες ή σε μια έντονη καθημερινότητα που δεν υπάρχει ο χρόνος για μαγείρεμα.
Συστατικά για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
- 2 τμχ ψαρονέφρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.τ.σ μουστάρδα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 20 λευκά μανιτάρια
- 50 ml λευκό κρασί
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 30 γρ βούτυρο
- 2 κ.τ.σ Worcestershire
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλο
- μαιντανό
Η συνταγή για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας
- Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε κομμάτια (μενταγιόν) 5 τεμάχια το κάθε ψαρονέφρι.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Διαλύουμε τον κύβο σε ½ποτήρι ζεστό νερό.
- Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5 λεπτά το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, έπειτα το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά (δεν αλατίζουμε τα μανιτάρια γιατί θα βγάλουν υγρά και δεν θα σοtάρονται αλλά θα βράσουν).
- Στη συνέχεια βάζουμε και το ψαρονέφρι μέσα στο τηγάνι, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα και παίρνουμε λίγο από τον ζωμό που έχει στο τηγάνι και ανακατεύουμε την μουστάρδα, την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι.
- Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την Worcestershire, ανακατεύουμε ανά περιόδους μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και τελειώνουμε με βούτυρο ώστε να γυαλίσει.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με λευκό κριθαράκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες baby.
Tips!
- Η μουστάρδα για να μπει στο τηγάνι πρέπει να ζεσταθεί, αλλιώς θα κόψει.
- Την βάζουμε σε ένα μπoλ, παίρνουμε από το ζεστό υγρό που έχουμε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα και ανακατεύουμε, όταν ζεσταθεί την βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Λατρεύεις το Ψαρονέφρι;; Σου έχω κι ‘άλλες συνταγές για να το βάλεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα!
Ψαρονέφρι στη σχάρα με πουρέ πατάτας και λαχταριστή σάλτσα παρμεζάνας
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!
Ψαρονέφρι από ποιο μέρος είναι:
Με την γνωστή σε όλους μας λέξη ψαρονέφρι εννοούμε το χοιρινό φιλέτο, μια ονομασία που ανά καιρούς έχει μπερδέψει πολλούς και ό λόγος είναι στον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Το κλειδί της αποσαφήνισης και πλήρους κατανόησης βρίσκεται στην ετυμολογία της λέξης. Η λέξη είναι σύνθετη ψαρο+νέφρι όπου το ψάρο προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ψοίαι, δηλαδή οι οσφυϊκοί μύες.
Το Ψαρονέφρι είναι ένα ιδιαίτερα τρυφερό και άπαχο μέρος του ζώου το οποίο είναι κατάλληλο για σχάρα αλλά και για σοτέ. Ουσιαστικά, το ψαρονέφρι είναι οι μύες που περιβάλλουν τους νεφρούς του χοιρινού, Είναι ένα άπαχο κρέας που μαγειρεύεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και προτείνεται ανεπιφύλακτα στις δίαιτες ή σε μια έντονη καθημερινότητα που δεν υπάρχει ο χρόνος για μαγείρεμα.
Συστατικά για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
- 2 τμχ ψαρονέφρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.τ.σ μουστάρδα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 20 λευκά μανιτάρια
- 50 ml λευκό κρασί
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 30 γρ βούτυρο
- 2 κ.τ.σ Worcestershire
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλο
- μαιντανό
Η συνταγή για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας
- Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε κομμάτια (μενταγιόν) 5 τεμάχια το κάθε ψαρονέφρι.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Διαλύουμε τον κύβο σε ½ποτήρι ζεστό νερό.
- Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5 λεπτά το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, έπειτα το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά (δεν αλατίζουμε τα μανιτάρια γιατί θα βγάλουν υγρά και δεν θα σοtάρονται αλλά θα βράσουν).
- Στη συνέχεια βάζουμε και το ψαρονέφρι μέσα στο τηγάνι, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα και παίρνουμε λίγο από τον ζωμό που έχει στο τηγάνι και ανακατεύουμε την μουστάρδα, την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι.
- Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την Worcestershire, ανακατεύουμε ανά περιόδους μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και τελειώνουμε με βούτυρο ώστε να γυαλίσει.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με λευκό κριθαράκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες baby.
Tips!
- Η μουστάρδα για να μπει στο τηγάνι πρέπει να ζεσταθεί, αλλιώς θα κόψει.
- Την βάζουμε σε ένα μπoλ, παίρνουμε από το ζεστό υγρό που έχουμε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα και ανακατεύουμε, όταν ζεσταθεί την βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Λατρεύεις το Ψαρονέφρι;; Σου έχω κι ‘άλλες συνταγές για να το βάλεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα!
Ψαρονέφρι στη σχάρα με πουρέ πατάτας και λαχταριστή σάλτσα παρμεζάνας
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!