Η συνταγή που θα εντυπωσιάσει όλους τους «μακαρονάδες». Πένες με σολομό και βότκα, η απόλυτη νοστιμιά! Ένα γρήγορο, εύκολο αλλά και διαφορετικό φαγητό, ιδανικό για ένα δείπνο με τους αγαπημένους σας!
Υλικά συνταγής
250 γρ. πένες
400 γρ. φιλέτο σολομού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
40 γρ. βότκα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
Ξύσμα από 2 λάιμ
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμες (Αλ ντέντε) σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Στη συνέχεια κόβουμε τον σολομό σε μικρούς κύβους.
Ρίχνουμε στον σολομό το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.
Έπειτα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και αφαιρούμε από την φωτιά.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Κατόπιν σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι.
Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
Πέρα από πένες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο είδος ζυμαρικού θέλουμε (βίδες, φιογκάκια, σπαγγέτι, κλπ.).