Αυτοί οι πολυμορφικοί κεφτέδες λαχανικών είναι τραγανοί, πολύχρωμοι, νόστιμοι, και ιδιαίτερα χορταστικοί – θα αγαπηθούν από μεγάλους και παιδιά. Και φυσικά, είναι βίγκαν, νηστίσιμοι, planet-friendly, και πεθερά-friendly. Τι άλλο να θελήσει κανείς από έναν κεφτέ;
Υλικά
1 |
πράσινη πιπεριά |
1 |
κόκκινη πιπεριά |
1 |
κίτρινη πιπεριά |
3 |
φρέσκα κρεμμυδάκια |
2 |
σκελίδες σκόρδο |
2 |
ντομάτες φρέσκιες |
1 κούπα |
φακή |
1 κούπα |
ρεβίθια |
1 ματσάκι |
μαϊντανό |
½ ματσάκι |
δυόσμο |
1⁄2 κ.γ. |
αλάτι |
1⁄4 κ.γ. |
πιπέρι |
3-4 φέτες |
ψωμί του τοστ ή κανονικό |
1⁄3 κούπα |
καλαμποκάλευρο |
1⁄2 κούπα |
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα |
Προετοιμασία
-
Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τις ντομάτες.
-
Καθαρίζουμε το σκόρδο.
-
Βράζουμε τις φακές και τα ρεβίθια, ώστε να είναι μαλακά και να μπορούν να πολτοποιηθούν.
-
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
-
Θρυμματίζουμε το ψωμί, είτε βάζοντάς το στο μπλέντερ, είτε με τα χέρια μας.