Σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και κρέμα γάλακτος! Είναι ένα πολύ νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες, ζαμπόν, μπέικον και διάφορα τυριά. Η κρέμα γάλακτος έρχεται και ολοκληρώνει την γεύση. Είναι υπέροχο και πραγματικά λιώνει στο στόμα.
Υλικά
Ταλιατελες 500 γραμ.
Μανιταρια 400 γραμ.
Σάλτσα Ντομάτας 400 γραμ. κονκασέ
Βουτυρο 100 γραμ. φρέσκο πρόβειο
Ζαμπόν 10 φέτες κομμένα καρεδάκια
Μπεικον 4 λωρίδες κομμένες καρεδάκια
Μιξ Τυριών 4 κούπες
Κρεμα Γαλακτος 2 κουτιά
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Για το γαρνίρισμα
Κεφαλοτύρι 4 κουταλιές τριμμένο
Μαιντανος μερικά φυλλαράκια
Αυτό το σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και κρέμα γάλακτος μπορούμε να το απολαύσουμε στο Κυριακάτικο τραπέζι. Μπορούμε να την φάμε σαν κυρίως γεύμα ή και σαν ορεκτικό. Είναι τέλειο για όλες τις περιστάσεις και φτιάχνεται πανεύκολα. Και μόνο που το σκεφτόμαστε το λιγουρευόμαστε. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση: για το σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και κρέμα γάλακτος
Στην αρχή βάζουμε τις ταλιατέλες μας σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στην συνέχεια τις σουρώνουμε. Βάζουμε στην φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο και τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε καλά. Αφού ανακατευτεί καλά το φαγητό μας, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. Παίρνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και απλώνουμε τις μισές ταλιατέλες. Πάνω από τις ταλιατέλες βάζουμε τις μισές ποσότητες από τα υπόλοιπα υλικά μας.