Fajitas με Κοτόπουλο, πρόκειται για ένα πιάτο με καταγωγή από το Μεξικό, που φτιάχνεται με λωρίδες κοτόπουλου μαριναρισμένες σε μπαχαρικά και σοταρισμένες σε τηγάνι. Σερβίρονται ζεστές με ζεστές τορτίγιες, γουακαμόλε, σάλτσα σάλσα, κρέμα γάλακτος και διάφορα άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένα κρεμμύδια, πιπεριές και ντομάτες.
Ακολουθούν μερικές επιπλέον πληροφορίες :
- Ιστορία: έχουν τις ρίζες τους στην πολιτεία Coahuila του Μεξικού, όπου παραδοσιακά φτιάχνονταν με κρέας βοδινού ή κατσικιού. Η ονομασία “fajita” προέρχεται από τη λέξη “faja”, που σημαίνει “λωρίδα” στα ισπανικά.
- Συστατικά: Τα βασικά συστατικά είναι το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά, οι τορτίγιες και τα συνοδευτικά. Το κοτόπουλο μπορεί να μαριναριστεί σε διάφορα μείγματα μπαχαρικών, όπως τσίλι σε σκόνη, κύμινο, σκόρδο σε σκόνη και πάπρικα. Οι τορτίγιες μπορούν να είναι καλαμποκιού ή αλεύρου. Τα συνοδευτικά ποικίλλουν ανάλογα με τα γούστα, αλλά συχνά περιλαμβάνουν γουακαμόλε, σάλτσα σάλσα, κρέμα γάλακτος, ψιλοκομμένα κρεμμύδια, πιπεριές και ντομάτες.
- Προετοιμασία: Για να φτιάξετε μαρινάρετε πρώτα το κοτόπουλο στο μείγμα μπαχαρικών σας. Στη συνέχεια, σοτάρετε το κοτόπουλο σε τηγάνι μέχρι να ψηθεί καλά. Ζεστάνετε τις τορτίγιες και σερβίρετε το κοτόπουλο με τα επιθυμητά συνοδευτικά.
- Σερβίρισμα: σερβίρονται ζεστές και τρώγονται με τα χέρια. Κάθε άτομο μπορεί να φτιάξει το δικό του taco γεμίζοντας μια τορτίγια με κοτόπουλο και τα αγαπημένα του συνοδευτικά.
Τα fajitas με κοτόπουλο είναι ένα νόστιμο πιάτο Tex-Mex: λωρίδες από καρυκευμένο στήθος κοτόπουλου, πιπεριές και κρεμμύδι σοταρισμένα σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια σερβίρονται με τορτίγιες. Μια εύκολη συνταγή για ένα διαφορετικό δείπνο που θα τους κάνει όλους ευτυχισμένους.
Μαρινάρισμα, σοτάρισμα και σύνθεση: τα 3 βήματα που απαιτούνται για την προετοιμασία του κοτόπουλου fajitas, ενός απολύτως λαχταριστού και φιλόξενου πιάτου Tex-Mex που σας κερδίζει αμείλικτα με την πρώτη δοκιμή.
Συστατικά
Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο
800 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία μαγειρέματος
1 λευκό κρεμμύδι
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 λάιμ
μια πρέζα κύμινο
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
8 τορτίγιες
2 αβοκάντο
sour cream
Η συνταγή για fajitas είναι γρήγορη και εύκολη, αλλά να θυμάστε ότι οι λωρίδες στήθους κοτόπουλου πρέπει να μαριναριστούν σε λάδι, μπαχαρικά και χυμό λάιμ για τουλάχιστον δύο ώρες. Στη συνέχεια μαγειρεύονται σε καυτό τηγάνι μαζί με τις λωρίδες πιπεριάς και τις φέτες κρεμμυδιού, οι οποίες επίσης σοτάρονται. Μόλις το κοτοπουλο είναι έτοιμο, μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας συνοδευτικό για να γεμίσετε τις μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού. Εμείς τις προσφέρουμε με sour cream και φέτες αβοκάντο, απλή αλλά εξαιρετικά νόστιμη. γκουακαμόλε, τυρί, σαλάτα ή κρέμα μαύρων φασολιών είναι εναλλακτικές γεμίσεις που είναι εξίσου νόστιμες.
Πώς να προετοιμάσετε: Κοτόπουλο Fajitas
- Για να ετοιμάσετε τα fajitas κοτόπουλου, ξεκινήστε κόβοντας το στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες και μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ. Τα αλατοπιπερώνετε με μερικές κουταλιές λάδι και όλα τα μπαχαρικά για τη μαρινάδα.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να μαριναριστούν, σκεπασμένα, για τουλάχιστον δύο ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, καθαρίστε τις πιπεριές, αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους σπόρους και κόψτε τις σε λωρίδες. Καθαρίστε επίσης το κρεμμύδι και κόψτε το στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες.
- Καβουρδίστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι με 4 κουταλιές λάδι. Μόλις ψηθούν, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε το κρέας και όταν ψηθεί αλλά είναι ακόμα τρυφερό, αλατοπιπερώστε με χυμό λάιμ, μια πρέζα κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε τις μαγειρεμένες πιπεριές και ανακατέψτε καλά. Ζεσταίνετε τις τορτίγιες, και από τις δύο πλευρές, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ώστε να μπορούν να τυλιχθούν χωρίς να σπάσουν.
- Στη συνέχεια, συνθέστε τις fajitas: τοποθετήστε μια τορτίγια στο ξύλο κοπής, απλώστε πάνω της λίγη sour cream και τοποθετήστε μερικές λεπτές φέτες αβοκάντο στη μέση, στη συνέχεια το μαγειρεμένο κρέας με τις πιπεριές.
- Τυλίξτε την τορτίγια και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε τις fajitas κοτόπουλου αμέσως.