Hχηρό “όχι” είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου στην εταιρεία «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» που ζητούσε παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής – μουσικών οργάνων, για το “Cape Sol” το οποίο περιγράφεται ως “Αναψυκτήριο – Περίπτερο”.
Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση έπαιξαν η συγκλονιστική μαρτυρία με οπτικοακουστικά ντοκουμέντα πολίτη που μένει απέναντι και βιώνει ένα απίστευτο εφιάλτη και το εξώδικο που έστειλε η επιχείρηση, ονομαστικά σε όλα τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, το περιεχόμενο του οποίου ο δήμαρχος, χαρακτήρισε ως “εκφοβιστικό, απειλητικό, προσβλητικό και εντελώς ασεβές”.
Πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων, είχε πει “όχι” στην παράταση ωραρίου μουσικής του Green Park Athens, στο Πεδίον του Άρεως που ανήκει στον Όμιλο Σταθοκωστόπουλου (δείτε εδώ το ρεπορτάζ)
Να τονίσουμε ότι υπέρ της εισήγησης του Δήμου Αλίμου, τάχθηκε η παράταξη της Αναστασίας Σιμητροπούλου, η Λιάνα Κορομπίλη από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου” κατέθεσε δικό της ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει γενικά την εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου και ζητά το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων και “λευκό” ψήφισε η παράταξη του Θωμά Γιούργα, γεγονός που σχολίασε δηκτικά ο Ανδρέας Κονδύλης.
“Δεν δώσαμε άδεια γιατί δεν προέκυψε κάτι καινούργιο, η ταλαιπωρία όσων μένουν απέναντι παραμένει. Εισπράξαμε λοιπόν από την επιχείρηση, όχι ως δήμος, απέστειλε ατομικά εξώδικο σε κάθε ένα μέλος της Δημοτικής Επιτροπής.
Αυτό ενέχει όπως αντιλαμβάνεστε και ένα στοιχείο εκφοβισμού, απειλής, ήταν και προσβλητικό και εντελώς ασεβές και δείχνει ότι κάποιοι έχουν αντίληψη ότι είναι αφεντικά της παραλίας, δεν υπάρχει μέτρο και έλεγχος και μπαίνουμε σε επικίνδυνους δρόμους.
Πήγε η δημοτική αστυνομία να μετρήσει το χώρο που καταλαμβάνει η επιχείρηση και ακούστηκε να λέει κάποιος εκεί στους δημοτικούς αστυνομικούς “να πείτε του Βέργη (αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασία και Δημοτικής Αστυνομίας) ότι θα του πάρω το σπίτι.
Στους δημοτικούς αστυνομικούς είχε αποσταλεί εξώδικο στα σπίτια τους το καλοκαίρι του 2022 και τους ρωτούσε γιατί μας κάνετε ελέγχους. Βάζουμε το θέμα στη Δημοτικής Επιτροπή, προσήλθε και ο δικηγόρος της επιχείρησης και του είπαμε πως μας ενδιαφέρει εάν νομίμως μπορούμε να χορηγήσουμε την άδεια.
Είναι καντίνα, έχει παραβάσεις υπάρχει μία σειρά από λόγους νόμιμους βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε άδεια παράτασης ωραρίου. Πέρα από αυτό μας ενδιαφέρει κυρίως η ουσία: Έχουν μπει μέτρα ηχομόνωσης, δηλαδή σε σχέση με πέρυσι που δεν είχατε πάρει άδεια και παρόλα αυτά εσείς κάνατε αυτό που θέλατε (λειτουργούσατε) έχουν εγκατασταθεί μέτρα ηχομόνωσης;
Δεν το ξέρω λέει ο δικηγόρος, μου έχουν πει ότι έχουν λάβει μέτρα κλπ.
Είπαμε λοιπόν ότι η Δημοτική Επιτροπή θα λάβει μία καταρχήν απόφαση ότι εισηγείται αρνητικά να μην χορηγήσει άδεια παράταση ωραρίου και θα πραγματοποιηθεί αυτοψία της επιτροπής που είναι αρμόδια για την ηχορύπανση, μήπως τυχόν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με πέρυσι. Η επιτροπή μετέβη επιτόπου και έκανε αυτοψία.
Δεν υπάρχουν μέτρα ηχοπροστασίας και μάλιστα έχει φτιάξει μία μελέτη η ίδια η επιχείρηση που ούτε αυτή τη μελέτη δεν έχει εφαρμόσει.
Ρωτήθηκε και η απάντηση ήταν ότι έπρεπε να ρίξω τσιμέντο και δεν θα με άφηνε ο δήμος γιατί θα ήταν αυθαίρετο λες και τα 700 μέτρα αυθαίρετα που έκανε μας ρώτησε και είχε το οκ από το δήμο. Άρα λοιπόν για μία σειρά από λόγους είναι σαφέστατο ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν μπορεί να δοθεί παράταση ωραρίου.
Και γιατί υπάρχει αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού και πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία, και γιατί αυτός ο χώρος έχει ξεκινήσει ως “Στολίδι” στην άμμο ως καντίνα 26 τ.μ και έχει αυθαίρετα και παράτυπα φτάσει να λέει ότι εγώ έχω μουσική.
Και γιατί έχει πολλές παραβάσεις, φέτος έχουν ήδη βεβαιώσει πολλές παραβάσεις και η δημοτική αστυνομία και η ΕΛΑΣ. Δεν σέβεται το ωράριο και κάνει παραβάσεις και είναι σημαντικό κριτήριο για τη χορήγηση ωραρίου μουσικής το αν ενοχλεί ή όχι. Το κυριότερο όμως από όλα είναι ότι ο ήχος εκεί είναι ανεκξέλγεκτος.
Πρέπει να έχουμε κανόνες για να φτάσουμε στο επίπεδο Ριβιέρας (Γαλλίας, Ισπανίας). Ριβιέρα με ασυδοσία, καταπατήσεις αυθαιρεσίες, παραβιάσεις νόμων δεν γίνεται. Ένας κλειστός χώρος μπορεί να πάρει άδεια και να παίζει μουσική μέχρι τις 3, ένας ανοιχτός χώρος που κυνηγιούνται μεθυσμένα παιδιά 16 χρόνων πάνω στις ράγες του τράμ;
Η εισήγηση της δοίκησης είναι να μην χορηγηθεί παράταση αφενός, αφετέρου να απαντηθεί το εξώδικο και θα πρέπει πολιτικά να αποδοκιμάσουμε και να καυτηριάσουμε την επιθετική αυτή συμπεριφορά της επιχείρησης προς το δήμο.
Δεν είμαστε υπηρέτες κανενός συμφέροντος και καταστημάτων που παρανομούν και καταλαμβάνουν αυθαίρετα αιγιαλό, έχουν σε βάρος τους πρωτόκολλα κατεδάφισης και δικαστικές εκκρεμότητες και δείχνουν μία συμπεριφορά επιχειρηματική εντελώς παραβατική, αντικοινωνική και ανεύθυνη.”
Ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τη συγκλονιστική μαρτυρία ενός πολίτη που μένει με την οικογένειά του απέναντι, από το συγκεκριμένο “Αναψυκτήριο – περίπτερο” και ο εφιάλτης που ζει τον οδήγησε στο σημείο να φτάσει μέχρι και στο γραφείο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για να βρει το δίκιο του.
Σε ρόλο ντετέκτιβ, με κίνδυνο της ζωής του, όπως είπε, τα έβαλε με ανθρώπους της νύχτας και ένιωσε τον φόβο όταν τον κυνήγησαν στους δρόμους επειδή βιντεοσκοπούσε τις παρανομίες που έβλεπε να συμβαίνουν.
Αναφέρθηκε ακόμη και στον “περίεργο” ρόλο αστυνομικών. Όπως είπε στους εμβρόντητους δημοτικούς συμβούλους, επειδή έχει καταφύγει σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, η συγκεκριμένη επιχείρηση του έχει κάνει αγωγή και ζητάει 30.000 ευρώ!!!
Ο συγκεκριμένος πολίτης (τα στοιχεία του βρίσκoναι στη διάθεση του Notia.gr), είπε μεταξύ άλλων:
“Μένω απέναντι μετά τον covid έχει γίνει όλο αυτό, κάνουν πάρτi διώχνουν τους λουόμενους και με λινάτσες μετατρέπουν τις ομπρέλες σε τραπέζια “αγκαλιάζοντας” τους πασσάλους από τις 10-11 το βράδυ.
Οι θαμώνες είναι μικρά παιδιά, φέρνουν τράπερς που παίζουν μετά τις 3 τα ξημερώματα.
Μέχρι τότε, παίζει dj, δεν ενοχλεί γιατί έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει τον ήχο.
Ζητάνε παράταση της άδειας μουσικής αφού το πάρτι ξεκινάει στις 3 κάνει live με τράπερς που ανεβαίνουν στο μπαρ και αρχίζουν δυνατά να λένε στίχους συνοδεία μουσικής καλώντας τα παιδιά να τους ακολουθούν με αποτέλεσμα να γίνεται χαμός μέχρι τις 4-4.30.
Τα πιτσιρίκια βγαίνουν μετά έξω ξημερώματα κλείνουν τις ράγες του τραμ, γίνονται διάφορα.
Κανένα σύστημα πυρασφάλειας δεν υπάρχει, δύο τρόπους έχεις να φύγεις αν συμβεί κάτι, ή από μία μικρή είσοδο ή από τη θάλασσα.
Οι κρατήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, αν πάρεις και ρωτήσεις τι ώρα ξεκινούν τα πάρτι θα σου πουν μετά τις 3. Λόγω της αϋπνίας, πηγαίνω σε γιατρούς, δεν κοιμόμαστε τουλάχιστον, τρεις φορές τη βδομάδα.”