Οι πιο εύκολοι πρασοκεφτέδες φούρνου θέλουν ελάχιστα υλικά για να ετοιμαστούν και μερικά δευτερόλεπτα για να φαγωθούν.
Αν και μπορείτε να τους κάνετε και τηγανιτούς, προσωπικά προτείνω να τους κάνετε στον φούρνο γιατί είναι πολύ πολύ πολύ πιο υγιεινοί. Αυτοί οι πρασοκεφτέδες είναι το τέλειο εποχικό φαγητό που μπορείτε να απολαμβάνετε μεσημέρι και βράδυ με σως της επιλογής σας.
Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να τους φτιάξετε είναι πράσα, πατάτες, βρώμη και baking powder. Από εκεί και πέρα ενισχύστε τους γευστικά με αλάτι και μπαχαρικά. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φυτική φέτα ή τυρί της επιλογής σας.
Μόλις 4 υλικά θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε τους πιο εύκολους, νόστιμους και υγιεινούς πρασοκεφτέδες φούρνου.
Υλικά:
1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
2 μέτριες πατάτες
1/2-1 φλ. αλεύρι βρώμης
1 κ.γ. baking powder
αλάτι
μείγμα μπαχαρικών (πάπρικα, μαύρο πιπέρι, τσίλι, ρίγανη, θυμάρι)
Ξεκινήστε κόβοντας τις πατάτες σε μικρές μπουκίτσες αφού τις καθαρίσετε.
Βράστε τις πατάτες μαζί με τα πράσα σε μπόλικο νερό για 30 λεπτά. Στραγγίστε τα (κυρίως τα πράσα) όσο πιο καλά μπορείτε. Όσο πιο στεγνά είναι τόσο πιο καλοί και συμπαγείς θα γίνουν οι κεφτέδες σας.
Ρίξτε τις πατάτες και τα πράσα σε ένα μπολ και προσθέστε τη βρώμη, το baking powder, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Λιώστε τα όλα μαζί. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και τυρί της επιλογής σας.
Σε ένα ταψί απλώστε αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε το με ελαιόλαδο.
Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε μια κουταλιά και μεταφέρετέ την στο ταψί. Κάντε το ίδιο με όλο το μείγμα. Αλείψτε τους κεφτέδες με ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στα μισά του χρόνου γυρίστε τους κεφτέδες σας από την άλλη μεριά.
Απολαύστε τους με σως της επιλογής σας.