Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η Βέφα Αλεξιάδου, η οποία το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
Η δημοφιλής μαγείρισσα διέμενε μόνιμα στη Χαλκιδική και, όπως είχε αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή της, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η Βέφα Αλεξιάδου γεννήθηκε στον Βόλο στις 13 Μαρτίου 1933. Ήταν παντρεμένη με τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Αλεξιάδη, και απέκτησαν μαζί δύο κόρες: την Αλεξία, που απεβίωσε στις 29 Οκτωβρίου 2014 από ανακοπή καρδιάς, και την Άντζελα, που πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου 2015.
Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές της στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Πανεπιστήμιο Berkeley, όπου εξειδικεύτηκε στην υγιεινή των τροφών, τη διακόσμηση τραπεζιού και τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, εξέδωσε αρκετά βιβλία μαγειρικής, με δύο από αυτά να διακρίνονται στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μαγειρικής στο Perigueux της Γαλλίας το 1998 και το 2000. Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο “Best Culinary Business Professional,” ένα ιδιαίτερα σημαντικό διεθνές βραβείο.
Η τηλεοπτική της παρουσία ξεκίνησε από την εκπομπή «Πρωινός Καφές» του ΑΝΤ1, όπου μαγείρεψε δίπλα σε παρουσιάστριες όπως η Ρούλα Κορομηλά, η Πόπη Χατζηδημητρίου και η Ελένη Μενεγάκη. Σε συνέντευξή της είχε αποκαλύψει πως η συνεργασία της με την εκπομπή ήταν άμισθη, με αντάλλαγμα την προβολή των βιβλίων της.
Το 2003 παρουσίασε την εκπομπή «Τα Μυστικά Της Βέφας» στο Mega, ενώ το 2009 την εκπομπή «Στην κουζίνα με τη Βέφα» στο Alter.
Διαβάστε επίσης: