Ο Μίμης Δομάζος, ένα όνομα συνυφασμένο με την ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου 1942 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις αλάνες κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Σε ηλικία 13 ετών, αγωνίστηκε στην Άμυνα Αμπελοκήπων, δηλώνοντας ψεύτικη ηλικία για να παίζει. Η ανεπίσημη πρεμιέρα του ήταν σε φιλικό αγώνα εναντίον της ΑΕΚ (0-2) για το Κύπελλο των Χριστουγέννων στις 26 Δεκεμβρίου 1958, όπου έπαιξε ως δεξί εξτρέμ. Το 1959, σε ηλικία 17 ετών, μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό μετά από εισήγηση του τότε προπονητή Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς. Τη διετία 1978-1980 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα. Το 1980 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του.
Ο «Στρατηγός», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται, ήταν ο ηγέτης μιας γενιάς που έγραψε χρυσές σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έφερε την ομάδα του «τριφυλλιού» στην κορυφή της Ευρώπης. Αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό για 20 χρόνια, καταγράφοντας 502 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, επίδοση που τον κατατάσσει πρώτο στην ιστορία του συλλόγου.Κατέκτησε 10 πρωταθλήματα Ελλάδας (1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977) και 3 Κύπελλα Ελλάδας (1967, 1969, 1977).Υπήρξε αρχηγός της ομάδας για περίπου 15 χρόνια. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ, απέναντι στον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ.Εκείνη τη χρονιά ψηφίστηκε δέκατος καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, με πρώτο τον Γιόχαν Κρόιφ.. Παρότι η ελληνική ομάδα ηττήθηκε, η πορεία της μέχρι τον τελικό αποτέλεσε ιστορική στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Δομάζος, με τις εμφανίσεις του σε εκείνη τη διοργάνωση, απέδειξε ότι ήταν ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης.
Ο Δομάζος ξεκίνησε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό σε νεαρή ηλικία και σύντομα καθιερώθηκε ως βασικός. Με την εξαιρετική τεχνική του, την εξυπνάδα του και την ικανότητά του να διαβάζει το παιχνίδι, έγινε ο ηγέτης της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, κατέκτησε πολλούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό, ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική Ελλάδας.
Πέρα από την αδιαμφισβήτητη λάμψη του στα γήπεδα, ο Μίμης Δομάζος, ο «Στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έζησε μια πλούσια προσωπική ζωή, με δύο γάμους και τρεις κόρες. Το 1967, ο Μίμης Δομάζος παντρεύεται τη δημοφιλή λαϊκή τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού, δημιουργώντας ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια της εποχής. Ο γάμος τους, που έγινε την Πρωτομαγιά του 1967, αποτέλεσε κοσμικό γεγονός, με χιλιάδες κόσμου να συρρέουν στην εκκλησία για να τους ευχηθούν. Κουμπάρος του ζευγαριού ήταν ο στρατιωτικός της χούντας, Ιωάννης Λαδάς. Ο έρωτάς τους επισφραγίστηκε με τη γέννηση δύο κοριτσιών ,την Ράνια (Ουρανία), που γεννήθηκε το 1967 & την Ευαγγελία, που γεννήθηκε το 1968. Ωστόσο, μετά από δώδεκα χρόνια κοινής πορείας, το 1979 το ζευγάρι αποφασίζει να τραβήξει χωριστούς δρόμους. Παρά το διαζύγιο, ο σεβασμός και η εκτίμηση μεταξύ τους παρέμειναν.
Αργότερα, ο Μίμης Δομάζος παντρεύτηκε την Αργυρώ (Ηώ) Θεοδώρου. Από αυτόν τον γάμο απέκτησε μια κόρη, τη Θεόπη (Πόπη) Δομάζου, η οποία ακολούθησε καριέρα στη δημοσιογραφία και την πολιτική. Η Πόπη Δομάζου έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος Αθηναίων από το 2019, καθώς και Πρόεδρος της ΔΑΕΜ και του Αθήνα 98.4.
Το 2016, ο Μίμης Δομάζος παρουσίασε το λεύκωμά του με τίτλο «Μίμης Δομάζος: Μυστικά και άλλες αποκαλύψεις». Σε αυτό το λεύκωμα, ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου μοιράζεται με το κοινό πολλές άγνωστες ιστορίες και περιστατικά από τη μακρά και επιτυχημένη καριέρα του. Το λεύκωμα είναι επίσης πλούσιο σε σπάνιο φωτογραφικό υλικό, προσφέροντας μια μοναδική ματιά στη ζωή του.
Ο Μίμης Δομάζος άφησε πίσω του μια τεράστια κληρονομιά. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ενέπνευσε γενιές ολόκληρες Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Το όνομά του θα παραμείνει για πάντα συνδεδεμένο με την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Δομάζος ήταν περισσότερο από ένας ποδοσφαιριστής. Ήταν ένα σύμβολο, ένας ήρωας, ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε από όλους. Η απώλειά του είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά το έργο και η προσφορά του θα ζουν για πάντα στις καρδιές όλων όσων αγάπησαν αυτό το άθλημα.
Αφιερωμένο στον Μίμη Δομάζο, τον αθάνατο στρατηγό του ελληνικού ποδοσφαίρου.