Ώρα ήταν να ανοίξει ένα περσικό εστιατόριο στα νότια προάστια, για όλους όσοι αναζητούν αυτή την κουζίνα αλλά χρειάζεται να επισκέπτονται πιο μακρινές περιοχές της Αθήνας για να τη δοκιμάσουν. Την αρχή έκανε το Darbari, ένα ιρανο-ελληνικό εστιατόριο που μοιάζει να παντρεύει τους δύο πλούσιους γαστρονομικά πολιτισμούς, προσφέροντας μια συγχώνευση γεύσεων, όπου τα παραδοσιακά περσικά πιάτα συναντούν τις μεσογειακές σπεσιαλιτέ.
Στο Darbari θα βρεις από ζουμερά κεμπάπ -ή καμπάμπ όπως τα λένε- όπως το γνωστό σασλίκ (εδώ με αρνίσια παϊδάκια) ή το jooje kebab (από ψητά κομμάτια κοτόπουλου), μέχρι χοιρινή μπριζόλα, αυθεντικό ταμπουλέ και μυρωδάτο ρύζι σαφράν.
Φτιάχνουν και ψητό χαλούμι με μαρμελάδα αχλάδι, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη ελληνικές σαλάτες, όπως ο παραδοσιακός ντάκος. Όπως αντιλαμβάνεσαι, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον mix γεύσης και παράδοσης.
Το εστιατόριο διαθέτει ένα ευρύχωρο εσωτερικό, με απλωμένα τραπέζια γύρω από την ανοιχτή κουζίνα, η οποία φαίνεται πως είναι και ο πρωταγωνιστής του Darbari. Υπάρχουν βέβαια τραπέζια και στον εξωτερικό χώρο αν το προτιμάς.
Plus: Θα βρεις ναργιλέ σε διάφορες γεύσεις, αρκεί να ρωτήσεις το προσωπικό για να σε κατευθύνει και να επιλέξεις αυτή του γούστου σου.