Μια βόλτα στη Χασιά, είναι μια έξυπνη βόλτα αφού συνδυάζει μια μίνι απόδραση από το κλεινόν άστυ, στην Αττική φύση. Αξιοθέατα, σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος, τοπικά προϊόντα, αλλά και φανταστικές γεύσεις παραδοσιακού χαρακτήρα…
Εδώ τα κοψίδια έχουν την τιμητική τους και προφανώς, πρόκειται για το γεγονός που την έχει κάνει διάσημη στους σύγχρονους καιρούς για το καλό κρέας και τις χασαποταβέρνες, γιατί το παρελθόν της είναι ιστορικά ιδιαίτερα πλούσιο και ασφαλώς πλουσιότατη η λαογραφία της περιοχής.
Γευστικές απολαύσεις για όλα τα βαλάντια σε μια περιοχή στους πρόποδες της Πάρνηθας που είναι προσβάσιμη από παντού και πέραν των Δυτικών, από τα Βόρεια Προάστια.
Όμως εμείς, που ως γνωστόν είμαστε οι εκ πεποιθήσεως και παραδόσεως εκείνοι που ψάχνουν, βρίσκουν, δοκιμάζουν και προτείνουν, αυτή τη φορά πρέπει να εστιάσουμε στο σημείο που συγκεντρώνονται: η ποιότητα, οι γεύσεις, η ατμόσφαιρα, το σέρβις, η τιμιότητα, η καθαρότητα και λόγω των… ημερών, η τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων έτσι ώστε οι απολαύσεις μας να πληρούνται μέσα σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον.
Το «Αρχοντικόν» είναι πραγματικά εκείνο που πρεσβεύει και απεικονίζει τα καλύτερα στοιχεία της Χασιάς. Πολλές φορές όταν λέμε Χασιά, εννοούμε «Αρχοντικόν» κι όταν λέμε «Αρχοντικόν» εννοούμε Χασιά.
Πριν καιρό, ο Γιώργος Γεωργιάδης, επισκεπτόμενος τη Χασιά και το «Αρχοντικόν» είχε πάρει συνέντευξη από τον Θανάση και τον Αλέκο Καμπόλη που είναι οι ιδιοκτήτες αυτής της επιχείρησης. Μιας επιχείρησης που εντυπωσιάζει με την ποιότητα και την τιμιότητά της. Με κορυφαίο κρέας, με απαράμιλλο σέρβις και ατμόσφαιρα που σε κάνει δικό της!
Εκείνο που προκύπτει από την τότε καταγραφή είναι ότι ο Θανάσης και ο Αλέκος δεν αρέσκονται στα λόγια, αλλά στα έργα. Κάνουν πολλά περισσότερα απ’ όσα λένε κι αυτό είναι το σημείο που πρέπει κανείς να εστιάσει, αφού είναι ο κύριος λόγος της επιτυχίας…
Δείτε λοιπόν…:
«Ερ: Η καταγωγή σας;
Απ: Από εδώ, από την Χασιά. Ντόπιοι.
Ερ: Πότε ξεκινήσατε, πότε ανοίξατε;
Απ: Τον Φλεβάρη του 2000
Ερ: Πως διαλέξατε να ασχοληθείτε με αυτό το αντικείμενο;
Απ: Αυτή η δουλειά αποτελεί παράδοση εδώ για την περιοχή μας κι έτσι, ήταν στις πρώτες μας επιλογές. Δουλεύαμε όμως στο χώρο της εστίασης και πριν ξεκινήσουμε κάτι δικό μας. Ξεκινήσαμε μόνοι μας και είμαστε αυτοδημιούργητοι .
Εδώ στο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ» μας, η βάση φυσικά είναι το κρέας. Κοκορέτσια, κοντοσούβλια, προβατίνα, αλλά και της ώρας.
Ερ: Πως βλέπετε την περιοχή;
Απ: Υπάρχει μια μικρή πτώση, αλλά αναπληρώνεται με μεγάλη αισιοδοξία ότι οι καλοί πάντα επιβιώνουν.
Ερ: Κλείνοντας, τι θα λέγατε εσείς για το Αρχοντικόν;
Απ: Δεν θέλουμε να περιαυτολογούμε λέγοντας λόγια, αλλά με πράξεις. Θα πούμε μόνο ότι είμαστε ανοιχτά κάθε μέρα, ότι χρησιμοποιούμε αποκλειστικά Ελληνικά κρέατα και ότι η προσπάθειά μας για το καλύτερο δεν τελειώνει ποτέ.
Σημ: Τα παιδιά είναι άψογοι επαγγελματίες, που θέλουν να σας εξυπηρετήσουν γιατί αγαπούν την δουλειά τους και με αυτόν τον τρόπο βοηθήσουν την περιοχή ώστε όλο και περισσότεροι Αθηναίοι να ανακαλύψουν τις γεύσεις στην Χασιά.
Καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ»
*Η μικρή αυτή συνέντευξη δεν είναι ιδιαίτερα πρόσφατη, αλλά απεικονίζει τον χαρακτήρα των ανθρώπων και του δημιουργήματός τους. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ, φρέσκο και λαχταριστό, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κάτι άλλο που… σκαρώνουμε
«ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ», Λ. Φυλής 81, Χασιά, Τηλ: 210 2411820