Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ, το ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού και καλύπτετε με μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια το βγάζετε από το ψυγείο, το στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και το πανάρετε με το αλεύρι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές (αν δεν το χωράει όλο, το ροδίζετε σε δόσεις). Βγάζετε το κρέας σε μια πιατέλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα τον πελτέ. Τον καβουρδίζετε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να μοσχομυρίσει.
Επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ζωμό, την κανέλα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Μόλις πάρει βράση ρίχνετε στην κατσαρόλα τις πατατούλες και ανακινείτε το σκεύος. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του.
Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr