Σε μια γωνιά της Δραπετσώνας, πνιγμένη στα αρώματα κακάου, βανίλιας και ξηρών καρπών, σιγοκαίει μια φλόγα 100 χρόνων. Εκεί, στην ιστορική χαλβαδοποιία Κοσμίδη – Γαβρίλη, γεννιέται καθημερινά μια γλυκιά πανδαισία που αγγίζει τους ουρανίσκους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η ιστορία ξεκινά το 1924, όταν ο Κώστας Μεζαρντάσογλου, πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία, φέρει μαζί του στην Ελλάδα τις μνήμες και τις γεύσεις της πατρίδας. Σε μια ξύλινη παράγκα στη Δραπετσώνα, στήνει με μεράκι και αγάπη το πρώτο του εργαστήριο χαλβά.
Χρόνο με τον χρόνο, η φήμη του χαλβά Μεζαρντάσογλου ξεπερνά τα στενά όρια της Δραπετσώνας. Το 1950, ο γιος του Κώστα, Γιώργος, αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης, φέρνοντας νέες ιδέες και δυναμισμό. Το 1984, έρχεται η στροφή που θα σημαδέψει το μέλλον: η συνεργασία με τον Ευμόρφιο Κοσμίδη.
Μαζί, ο Γιώργος και ο Ευμόρφιος εκσυγχρονίζουν την παραγωγή, υιοθετούν νέες τεχνικές και διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων. Ο χαλβάς Κοσμίδη – Γαβρίλη, πλέον, δεν είναι μόνο σιμιγδαλένιος, αλλά προσφέρεται σε μια πληθώρα γεύσεων, ικανοποιώντας κάθε γούστο.
Το 1986, ο Νικόλαος Γαβρίλης, μηχανικός στο επάγγελμα και γιος του Ευμόρφιου, μπαίνει στην εταιρεία. Με όραμα και οξυδέρκεια, θέτει τις βάσεις για την μελλοντική ανάπτυξη. Εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό, επενδύει στην ποιότητα και ανοίγει τις πόρτες της Ελλάδας σε αγορές του εξωτερικού.
Σήμερα, η χαλβαδοποιία Κοσμίδη – Γαβρίλη παραμένει μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση. Ο Νικόλαος Γαβρίλης, μαζί με μια ομάδα άξιων συνεργατών, συνεχίζουν την παράδοση, προσφέροντας χαλβά υψηλής ποιότητας με αγνά υλικά και μεράκι.
Η γκάμα των προϊόντων πλέον αγγίζει πάνω από 120 κωδικούς, καλύπτοντας κάθε γευστική προτίμηση. Από τον κλασικό σιμιγδαλένιο έως τον χαλβά με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, φρούτα και υγιεινές επιλογές, ο χαλβάς Κοσμίδη – Γαβρίλη αποτελεί μια γλυκιά πρόταση που ξεχωρίζει.
Η επιχείρηση, πιστή στις αξίες της, στηρίζει την ελληνική οικονομία, συνεργάζεται με ντόπιους παραγωγούς και προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Ο χαλβάς Κοσμίδη – Γαβρίλη έχει κατακτήσει τις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας, αποτελώντας έναν γλυκό πρεσβευτή της Ελλάδας.
Η μυσταρική συνταγή: Η παραγωγή του χαλβά Κοσμίδη – Γαβρίλη βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές που μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά.Χειροποίητες τεχνικές και μεράκι συνθέτουν ένα προϊόν μοναδικής γεύσης και υφής.Η επιλογή αγνών υλικών από ντόπιους παραγωγούς αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ποιότητα.
Ένα ταξίδι στις αισθήσεις:Ο χαλβάς Κοσμίδη – Γαβρίλη προσφέρεται σε μια πλούσια ποικιλία γεύσεων, ικανοποιώντας κάθε γούστο.Από τον κλασικό σιμιγδαλένιο έως τον χαλβά με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, φρούτα και υγιεινές επιλογές, η γκάμα των προϊόντων αγγίζει πάνω από 120 κωδικούς.
Μια γλυκιά κληρονομιά:Ο χαλβάς Κοσμίδη – Γαβρίλη δεν είναι απλά ένα προϊόν. Είναι μια γλυκιά κληρονομιά, γεμάτη μνήμες, αρώματα και γεύσεις.Συμβολίζει την ελληνική παράδοση, την οικογενειακή θαλπωρή και τις γλυκές αναμνήσεις.
Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία:Η χαλβαδοποιία Κοσμίδη – Γαβρίλη, με όπλα την ποιότητα, την καινοτομία και την αφοσίωση στην παράδοση, οραματίζεται ένα λαμπρό μέλλον.Στόχος της επιχείρησης είναι να συνεχίσει να προσφέρει στους καταναλωτές αυθεντικό ελληνικό χαλβά, γεμάτο νοστιμιά και αγάπη.
Ο χαλβάς Κοσμίδη – Γαβρίλη αποτελεί ένα διαχρονικό προϊόν, που αγαπήθηκε από παλαιότερες γενιές και συνεχίζει να γοητεύει τους σύγχρονους καταναλωτές.
Πέρα από τα γευστικά του χαρακτηριστικά, ο χαλβάς Κοσμίδη – Γαβρίλη φέρει και μια συναισθηματική αξία. Συμβολίζει την ελληνική παράδοση, την οικογενειακή θαλπωρή και τις γλυκές αναμνήσεις. αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση, που συνδυάζει αρμονικά την ποιότητα, την παράδοση, την ποικιλία και την καινοτομία.