Δοκιμάστε την συνταγή για χωριάτικα μπιφτέκια της γιαγιάς και θα πάθετε πλάκα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το τραπέζι και για να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας.
Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη και γρήγορη που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα πετύχετε μπιφτέκια «τζι τζι»: Η «χρυσή» κίνηση για να μην κολλήσουν ποτέ ξανά στο ταψί
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 4-5 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο
- 1 αυγό
- Λίγη μουστάρδα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. ξίδι
- Αλάτι / Πιπέρι
- Ρίγανη / Μαϊντανός
- Λίγο νεράκι
Η συνταγή για τα χωριάτικα μπιφτέκια της γιαγιάς
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι στο τέλος για να γίνει το μείγμα μας αφράτο.
- Πλάθουμε σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
- Προσωπικά τα βάζω σε λαδόκολλα και ψήνω για περίπου 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Φτιάξτε αυτή την δεύτερη συνταγή για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αβγό
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
- 1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
- 1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. νισεστέ
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.
- Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
- Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
- Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε μέσα τα μπιφτεκάκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.
athensmagazine.gr