Απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2023 με αποτέλεσμα να βραβευτούν τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, με τον Έκτορα Μποτρίνι και τον Νίκο Μπίλλη να αναδεικνύονται οι μεγάλοι νικητές.
Συγκεκριμένα, τα εστιατόρια τους «Etrusco» και «Botrini’s» είναι στις πρώτες δύο θέσεις, με το πρώτο μαγαζί να συγκεντρώνει και τη μεγαλύτερη βαθμολογία, δηλαδή δύο Χρυσούς Σκούφους.
Συνολικά βραβεύτηκαν 39 εστιατόρια, εκ των οποίων 17 εντοπίζονται στην Αθήνα, 10 στις Κυκλάδες, 4 στα Επτάνησα, 3 στη Χαλκιδική, 2 στην Πελοπόννησο και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κρήτη.
Ακολουθούν τα εστιατόρια που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία:
- Etrusco 17/20 (Κέρκυρα) | Σεφ: Έκτoρας Μποτρίνι
- Botrini’s 16/20 (Αθήνα-Χαλάνδρι) | Σεφ: Εκτορας Μποτρίνι
- Delta 16/20 (Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» – Αθήνα) | Σεφ: Γιώργος Παπαζαχαρίας, Θάνος Φέσκος
- Pelagos 15,5/20 («Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»-Βουλιαγμένη) | Σεφ: Luca Piscazzi
- Squirrel 15,5/20 (Ν. Χαλκιδικής – Νικήτη, «Danai Beach Resort») | Σεφ: Βασίλης Μουρατίδης
- Treehouse 16/20 (Ν. Χαλκιδικής – Βουρβουρού, «Ekies All Senses Resort») | Σεφ: Δημήτρης Παμπόρης
- Varoulko Seaside 16/20 (Μικρολίμανο, Ακτή Κουμουνδούρου) | Σεφ: Κομνηνός Μουφλουζέλης, Λευτέρης Λαζάρου
- Botrini’s Santorini 15,5/20 (Σαντορίνη – Οία, «Katikies Santorini») | Σεφ: Θωμάς Μπόσμος, Executive Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι
- CTC 15,5/20 ( Αθήνα – Κεραμεικός) | Σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης
- Zillers (The) 15,5/20 (Αθήνα – Κέντρο, «The Zillers») | Σεφ: Παύλος Κυριάκης
- Matsuhisa Athens 15,5/20 (Βουλιαγμένη, «Astir Palace») | Σεφ: Θωμάς Κουράκος, Executive Σεφ: Τόνυ Βρατσάνος
- Patio 15,5/20 (Αττική – Βουλιαγμένη, «The Margi») | Σεφ: Παναγιώτης Γιακαλής
- Selene 15,5/20 (Σαντορίνη – Φηρά, «Katikies Garden») | Σεφ: Βασίλης Ρούσσος, Executive Σεφ: Έκτoρας Μποτρίνι
- Soil 15,5/20 (Αθήνα – Παγκράτι) | Σεφ: Τάσος Μαντής
- Σπονδή 15,5/20 (Αθήνα – Παγκράτι) | Σύμβουλος Σεφ: Arnaud Bignon
- Tudor Hall 15,5/20 (Αθήνα – Κέντρο, «King George») | Σεφ: Νίκος Λειβαδιάς
- Varoulko Santorini 15,5/20 (Σαντορίνη – Ημεροβίγλι, «Grace Hotel») | Σεφ: Κομνηνός Μουφλουζέλης, Executive Σεφ: Λευτέρης Λαζάρου
- Aleria 15/20 (Αθήνα, Μεταξουργείο) | Σεφ: Γκίκας Ξενάκης
- Anama 15/20 (Πελοπόννησος – Ν. Μεσσηνίας – Γιάλοβα) | Σεφ: Χρύσανθος Καραμολέγκος
- Baos 14,5/20 (Μύκονος – Χώρα, «Myconian Korali») | Σεφ: Παναγιώτης Τσουκάτος
- Dionysos 15/20 (Κρήτη – Ελούντα, «Elounda Beach») | Σεφ: Albert Hazma
- Elements Restaurant 15/20 (Σαντορίνη – Οία, «Canaves Epitome») | Σεφ: Τάσος Στεφάτος
- Fiore 15/20 (Ζάκυνθος, «Lesante Cape Resort & Villas») | Σεφ: Άγγελος Μπακόπουλος
- Hytra 15/20 (Αθήνα – Νέος Κόσμος – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) | Σεφ: Γιώργος Φελεμέγκας
- GB Roof Garden 15/20 (Αθήνα – Κέντρο«Grande Bretagne»)| Σεφ: Νίκος Λιόκας, Executive Σεφ: Αστέριος Κουστούδης
- Grandma’s 15/20 ( Ίος – Χώρα, «Liostasi Hotel & Suites») | Σεφ: Χρήστος Δημόπουλος, Σύμβουλος Σεφ: Σωτήρης Ευαγγέλου
- Kooc Secrets 15/20 (Πελοπόννησος – Ν. Μεσσηνίας – Πύλος, «Costa Navarino») | Σεφ: Γιάννης Παρίκος
- Lauda 15/20 (Σαντορίνη – Οία, «Andronis Boutique Hotel») | Σεφ: Γιώργος Δόσπρας, Σύμβουλος Σεφ: Emmanuel Renaut
- Le Pavillon 15/20 (Αθήνα – Χαλάνδρι) | Σεφ: Jean-charles Metayer
- Lycabettus Restaurant 15/20 (Σαντορίνη – Οία, «Andronis Luxury Suites») | Σεφ: Χρήστος Καραγιάννης
- Makris Degustation 15/20 (Κέρκυρα – Μωραΐτικα, «Domes Miramare Corfu») | Σεφ: Πέτρος Δήμας
- Matsuhisa Mykonos 15/20 (Μύκονος – Χώρα, «Belvedere») | Σεφ: Βασίλης Καλογερόπουλος
- Melia 15/20 (Ζάκυνθος – Τραγάκι, «Lesante Blu Beach Resort») | Σεφ: Βασίλης Κρανιάς, Executive Σεφ: Νίκος Ισπυρούδης
- Noble Gourmet Restaurant 15/20 (Ρόδος – Καλλιθέα, «Elysium Resort & Spa») | Σεφ: Σπύρος Κουγιός, Executive Σεφ: Γιώργος Τρουμούχης
- Petra Restaurant 15/20(Σαντορίνη – Οία, «Canaves Oia Suites») | Σεφ: Βασίλης Σντρούγκια, Σπύρος Κασελούρης, Executive Σεφ: Τάσος Στεφάτος
- Premiere 15/20 (Αθήνα – Νέος Κόσμος, «Athenaeum InterContinental») | Σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου
- Salonica Restaurant & Bar 15/20 (Θεσσαλονίκη – Φάληρο, Ξεν. «Makedonia Palace») | Executive Σεφ: Σωτήρης Ευαγγέλου
- Tomata 15/20 ( Ν. Χαλκιδικής – Σάνη, «Sani Marina») | Σεφ: Χρύσανθος Καραμολέγκος
- Το βραβείο ONE TO WATCH που τιμάει κάθε χρόνο ένα καινούργιο εστιατόριο το οποίο επιχειρεί μια καινοτόμα πρόταση δίνεται στο Seeds και τον σεφ Δήμο Σαμουράκη
Τέλος Chef Patissier 2023 αναδεικνύεται ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης