Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, προχωρά σε αναβάθμιση της πλατφόρμας Elevate Greece με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας στις ελληνικές επιχειρήσεις και τη γεφύρωση του ερευνητικού προγράμματος με τον επιχειρηματικό κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτυχθούν και θα παραμετροποιηθούν τα απαραίτητα υποσυστήματα που αποτελούν την πλατφόρμα Elevate Greece, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, το “Elevate Greece” φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα καθοριστικό βήμα για τη σύνδεση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας με την έρευνα, τη βελτίωση της θέσης της χώρας στους διεθνείς δείκτες καινοτομίας, την υποστήριξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Προς το σκοπό αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το υποέργο «Ανάπτυξη, συντήρηση και αναβάθμιση λογισμικού». Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 17η Σεπτεμβρίου 2024 και ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών την 19η Σεπτεμβρίου 2024. Η διαδικασία θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) στην ιστοσελίδα www.promitheus.gov.gr.
Η πλατφόρμα Elevate Greece έχει ήδη προσελκύσει 867 νεοφυείς επιχειρήσεις και στοχεύει σε περαιτέρω αναβάθμιση για να οργανώσει το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων με πιο σύγχρονο και ευέλικτο τρόπο. Στόχος είναι, πέρα από τη διαχείριση του Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, η ενίσχυση της δικτύωσης με την επιχειρηματική κοινότητα και την ελληνική βιομηχανία, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, η παρακολούθηση της πορείας τους και η αποτελεσματική χρήση δεδομένων για την εύρεση εξειδικευμένων θέσεων εργασίας. Το Elevate Greece λειτουργεί ήδη ως πόλος έλξης για επενδυτές, επιχειρηματικούς αγγέλους, κεφάλαια venture capital και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
Το νέο πρόσωπο της πλατφόρμας Elevate Greece αποσκοπεί στην καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των μερών του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, τη σύνδεση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας με την έρευνα, και τη βελτίωση των εθνικών επιδόσεων στους διεθνείς δείκτες καινοτομίας μέσω της καταγραφής, παρακολούθησης, προβολής, κινητοποίησης και δικτύωσης με την επιχειρηματική κοινότητα και τη βιομηχανία.