-
Πλεονεκτήματα:
- Ιδανικό μεζεδάκι!!
- Εύκολη συνταγή!!
-
Τρόποι Προετοιμασίας:
-
Για τα γαρδουμπάκια στο φούρνο
-
1 συκωταριά
-
1 αντεριά
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
2-3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 λεμόνια το (χυμο)
-
1 κ.σ. ρίγανη (αποξηραμένη)
-
1 κ.σ. αλάτι
-
1 κ.σ. πιπέρi
-
- Καθαρίζουμε πρώτα την συκωταριά και χωρίζουμε τα μέρη της.
- Αφαιρούμε την καρδιά <<δεν την χρησιμοποιούμε για τα γαρδουμπάκια στο φούρνο>>
- Κρατάμε το συκώτι, τα πνευμόνια και τα γλυκάδια.
- Τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, με μήκος 8-10 εκ. και με πάχος 1 εκ.
- Πλένουμε και γυρνάμε τα μέσα έξω στην αντεριά.
- Ενώνουμε μια λωρίδα συκώτι και μία λωρίδα πνευμόνι και βάζουμε λίγα γλυκαδάκια.
- Τα πιάνουμε με το χέρι σε δεματάκι και τα τυλίγουμε με το άλλο γύρω γύρω με εντεράκι μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στερεώνουμε την άκρη από το εντεράκι για να μην ανοίξουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
- Βουτάμε μέσα τις γαρδούμπες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βραχούν.
- Διπλώνουμε σε μια μεγάλη λαδόκολλα στη μέση και τυλίγουμε την κάθε γαρδούμπα χωριστά φυλακίζοντάς μέσα στην με τη λαδόκολλα.
- Έτσι όμοια φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.
- Ακουμπάμε σε ταψί και ψήνουμε τις γαρδούμπες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μια ώρα και τριάντα λεπτά “1,30′”
- Ανοίγουμε προς το τέλος του ψησίματος την λαδόκολλα να ροδίσουν.
- ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:1,30′
- ΒΑΘΜΟΙ: 180
- Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία.
Χρήστος Κουκούλας
Moneyandlife.gr