Γεύμα για δύο: Ψαρονέφρι Τυλιγμένο Με Μπέικον.
Γεύμα για δύο: Συστατικά
3 μερίδες
3 φέτες Μπέικον
1 κύβος MAGGI Ζωμός Κότας
100 γρ. Λευκό κρασί
1 κ.γλ. Κορν Φλαουρ
0.5 κ.γλ. Αλάτι, τραπέζι
0.35 κ.γλ. Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
1 Συσκευασία MAGGI Πουρές Πατάτας
300 γρ. Γάλα
300 γρ. Νερό
1 κύβος MAGGI Ζωμός Κοτόπουλο
500 γρ. Ψαρονέφρι
200 γρ. Κασέρι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Γεύμα για δύο: Εκτέλεση
Βήμα 1
Εκτέλεση για το ψαρονέφρι Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Βήμα 2
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τα λίπη και τη μεμβράνη που ίσως έχει.
Βήμα 3
Σπάμε τον κύβο, ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό αλείφουμε το ψαρονέφρι.
Βήμα 4
Τυλίγουμε το ψαρονέφρι με το μπέικον και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Βήμα 5
Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε ένα ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε βάλει μια μικρή λαδωμένη σχάρα.
Βήμα 6
Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι η θερμοκρασία στο εσωτερικό από το ψαρονέφρι να φτάσει τους 68 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 7
Ανεβάζουμε το ταψάκι στην πάνω θέση του φούρνου και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον.
Βήμα 8
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μερικά λεπτά μέχρι να ξεκουραστεί.
Βήμα 9
Εκτέλεση για τον πουρέ Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το γάλα και τον ζωμό και τα θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 10
Αφαιρούμε από τη φωτιά πριν βράσει και προσθέτουμε τα τυριά.
Βήμα 11
Εκτέλεση για τη σάλτσα Βάζουμε το ζουμί που βγήκε στο ταψάκι από το ψαρονέφρι σε ένα τηγάνι.
Βήμα 12
Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 13
Προσθέτουμε το μείγμα του κορνφλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.