Είτε ψάχνετε για ένα νόστιμο σνακ είτε για ένα γρήγορο και πρωτότυπο γεύμα, το Γκουρμέ σάντουιτς με μανιτάρια πορτσίνι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Η πλούσια γεύση των μανιταριών πορτσίνι, σε συνδυασμό με το δροσερό τυρί από κατσικίσιο γάλα, δημιουργεί μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία.
Συστατικά
2 σάντουιτς
3 μανιτάρια πορτσίνι
150 γραμμάρια βιολογικό κατσικίσιο τυρί
1 σκελίδα σκόρδο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλατισμένο βούτυρο
θυμάρι
Για να φτιάξετε αυτό το γκουρμέ σάντουιτς με πορτσίνι, καθαρίστε πρώτα τα μανιτάρια. Με ένα μικρό μαχαίρι, ξύστε τον μίσχο και κόψτε προσεκτικά τα ξηρά μέρη. Με μια μικρή βούρτσα ή ένα καθαρό πανί, αφαιρέστε όλα τα ίχνη χώματος (θυμηθείτε ότι τα φρέσκα μανιτάρια δεν πρέπει να πλένονται).
Κόψτε τα σε φέτες. Στη συνέχεια, πάρτε τα δύο ψωμάκια, κόψτε τα στη μέση και ψήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, τηγανίστε τα μανιτάρια: ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά δύο-τρεις φορές. Τέλος, προσθέστε λίγο θυμάρι. Τώρα κόψτε το τυρί σε φέτες, δύο ανά σάντουιτς.
Όταν το ψωμί γίνει τραγανό και χρυσαφένιο, μπορείτε να αρχίσετε να το γεμίζετε. Αλείψτε την εσωτερική επιφάνεια του ψωμιού με λίγο αλατισμένο βούτυρο. Τώρα προσθέστε τις φέτες του κατσικίσιου τυριού.
Γεμίστε με μανιτάρια και κλείστε. Το γκουρμέ σάντουιτς με πορτσίνι είναι έτοιμο.
Επιλέξαμε μαλακά filoncini, φρεσκοψημένα στο φούρνο ώστε να είναι τραγανά εξωτερικά, και τα απλώσαμε με ένα πέπλο αλατισμένου βουτύρου. Τα μανιτάρια συνοδεύονταν από μερικές φέτες κατσικίσιο taleggio, ένα τυρί με λεπτή γεύση, λιγότερο λιπαρό και έντονο από το παραδοσιακό taleggio.
Ένας εξαιρετικός συνδυασμός γεύσεων, το σάντουιτς με μανιτάρια πορτσίνι γκουρμέ πρέπει να απολαμβάνεται ζεστό και είναι επίσης ιδανικό για χορτοφάγους.
Εκμεταλλευόμενοι την εποχή, μπορείτε επίσης να γεμίσετε ένα σάντουιτς με τηγανητά μανιτάρια πορτσίνι, επιλέγοντας ίσως ψωμί ολικής άλεσης ή σικάλεως.
Να μια ορεκτική ιδέα για ένα γκουρμέ σνακ: το σάντουιτς με μανιτάρια πορτσίνι που παρασκευάζεται με φρέσκα, αρωματισμένα με θυμάρι μανιτάρια πορτσίνι.