Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του σεφ Βασίλη Καλλίδη και θα βγουν λουκούμι οι πατάτες φούρνου. Το μόνο που μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε είναι πάπρικα καπνιστή, σκόρδο ή ρίγανη.
«Ακούγεται πολύ δωρική αυτή η συνταγή, όμως πιστέψτε με οι πατάτες γίνονται θεϊκές. Μην μπείτε στον πειρασμό να τις κόψετε σε μικρά κυβάκια. Το μεγάλο μέγεθος των κομματιών είναι σημαντικό για να πετύχετε τις υφές τραγανό-μαλακό. Επίσης μην μπείτε στον πειρασμό να βάλετε υγρά στο ταψί. Τις ψήνουμε σκέτες μόνο με την ίδια τους την υγρασία», εξηγεί ο σεφ Βασίλης Καλλίδης για τη συνταγή που έχει πάρει από την κυρία Σμαρούλα, τη μαμά του κολλητού του.
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες φούρνου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα, όσο μεγάλες κι αν είναι.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε τις πατάτες.
- Τις αλατίζουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Απλώνουμε ξανά τις πατάτες φούρνου και τις ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνουν ιδιαίτερα τραγανές εξωτερικά, ενώ μέσα θα είναι μαλακές σαν πουρές! Στο ενδιάμεσο, τις γυρίζουμε μια δυο φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.