Αστάθεια και έντονες μεταβολές της θερμοκρασίας κυριαρχούν στο καιρικό σκηνικό, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και την Κυριακή, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και σημαντική ενίσχυση των βοριάδων σε όλη τη χώρα.
Πιο αναλυτικά για την Κυριακή 27 Απριλίου
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί για κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά από τις πρωινές ώρες, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Μακεδονία. Τοπικές χαλαζοπτώσεις δεν αποκλείονται.
Ο καιρός θα είναι άστατος σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται σταδιακά στα περισσότερα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι περιορισμένη, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στο Αιγαίο σε 6 με 7 και τοπικά στα βόρεια έως 8 μποφόρ το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, φτάνοντας εκεί τους 22–24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 19–21 βαθμούς.
Η πρόγνωση για τη Δευτέρα 28 Απριλίου
Τη Δευτέρα, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα επιμείνουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά με ένταση 4–6 μποφόρ και βόρειοι στα ανατολικά, φτάνοντας στο Αιγαίο ακόμη και τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα κυμανθεί στους 18–19 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα φτάσει τους 22–24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20–22 βαθμούς.