Θα επιμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Νικολέτα Ζιακοπούλου, με τιμές λίγο πιο κάτω από το μέσο όρο. Παράλληλα, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις με τάση μικρής εξασθένησης. Τα φαινόμενα, βροχές και χιονοπτώσεις, θα είναι πολύ επιλεκτικά, ασθενή και σύντομα.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως σε Εύβοια, Αιγαίο και Κρήτη.
Οι άνεμοι ανατολικοί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ τοπικά.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα νότια τους 13 βαθμούς, έως 10 στα υπόλοιπα, με πρωινό παγετό τοπικά.
Στην Αττική είναι πιθανές ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς.
Ο καιρός την Κυριακή (09.02.2025)
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα κεντρικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 8 με 9 και τοπικά τους 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 13 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)