Για δύο άτομα
Υλικά:
- 500γρ χοιρινό κρέας (κομμένο σε κύβους)
- 2 μεγάλα πράσα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 2 σκελίδες σκόρδο (κατεψυγμένες ή ψιλοκομμένες)
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλιά του γλυκού ξερό)
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- Λεμόνι (για στρώσιμο)
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να πάρει χρυσό και να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές. Περίπου 5-7 λεπτά.
- Προσθέστε τα πράσα και το σκόρδο. Σοτάρετε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
- Προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφήστε το να βράσει για ένα-δύο λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου ή το νερό και αφήστε το να βράσει. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να είναι μαλακό.
- Σερβίρετε το χοιρινό με πράσο σε ένα πιάτο, πασπαλίζοντας με λίγο λεμόνι από πάνω.
Απολαύστε το χοιρινό με πράσο με ένα πλούσιο άρωμα και γεύση!