Βρισκόμαστε στην Απάνω Μεριά, σε ένα μαγευτικό τοπίο με θέα τα νησιά του Αιγαίου, Τήνο, Μύκονο, Νάξο και όταν έχει καθαρή ατμόσφαιρα μέχρι και την Ικαρία, σε υψόμετρο που κόβει την ανάσα….
Στην περιοχή “Λυγερό” με τον οικισμό “Πλατύ Βουνί” να δεσπόζει κάτω δεξιά από μας, τα πνευμόνια γεμίζουν αγνό οξυγόνο και θαλασσινή αλμύρα που έρχεται από τις ακτές στο βάθος.
Εκεί, ο Στέλιος και ο Θόδωρος, εραστές της Σύρου και της καλής κουζίνας έστησαν το δικό τους ζεστό, φιλικό και ξέγνοιαστο ταβερνάκι, που δίνει έμφαση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση. Με την ομάδα τους μαγειρεύουν απλά με αγάπη και μεράκι αφού πρώτα ψάξουν και βρουν την καλύτερη πρώτη ύλη, για να την προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Ζυμώνουν το δικό τους ψωμάκι και το ψήνουν στον ξυλόφουρνο, όπως επίσης ανεκτίμητα εργαλεία για την δουλειά τους είναι τα ξύλα, το κάρβουνο, οι γάστρες, οι νταβάδες και οι σούβλες.
Στο μενού τους θα βρείτε επίσης μεζέδες με κρέας, ψάρι, λαχανικά, όσπρια, χόρτα και τυριά από τα νησιά μας και όπως υπερήφανα δηλώνουν “αναβιώνουμε την κουζίνα της γιαγιάς, μέσα από τη δική μας ματιά, με χρώμα, θαλπωρή και σεβασμό στην ιστορία της Ελληνικής κουζίνας”.
Πρώτη γαστρονομική εκδήλωση : “Nomade et Sauvage” στον Λυγερό
Το Σάββατο 6 Μαϊου από το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μια γαστρονομική εκδήλωση με τους “Nomade et Sauvage”, μια ομάδα νομαδικών μαγείρων που ψήνει στη φύση με φωτιές, ξύλα και αντικριστές σούβλες με ένα τρόπο δημιουργικό χρησιμοποιώντας υλικά της φύσης φτιάχνοντας μια ατμόσφαιρα εορταστική γύρω από το τραπέζι σας. Μια εμπειρία μοναδική με χρώματα γεύσεις και αρώματα Κυκλαδίτικης φύσης που δεν πρέπει να χάσει κανείς!
Φωτογραφίες από τους “Nomade et Sauvage :
Το δημοσίευμα – ύμνος του “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ”
Την Πρωτομαγιά που έλαβε χώρα η επίσημη πρώτη τους βρέθηκε εκεί και η αρθρογράφος του “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ” Νικολέττα Μακρυωνίτη, γέννημα – θρέμμα Συριανή, που δεν έχασε την ευκαιρία της αργίας κι επισκέφθηκε τον “ΛΥΓΕΡΟ”.
Φωτογραφία εξωφύλλου : Αλέξανδρος Πετράκης