Η ωραιότερη μακαρονάδα για το τραπέζι! Θυμίζει καρμπονάρα στην ελληνική εκδοχή της. Η οξύτητα του γιαουρτιού ισορροπεί μοναδικά με τη γλυκύτητα των κρεμμυδιών. Σερβίρετέ τη και θα τη λατρέψουν όλοι!
Υπέροχη συνταγή με σπαγγέτι ολικής άλεσης, γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια. Θυμίζει καρμπονάρα και είναι πεντανόστιμη!
Υλικά
- 1 συσκευασία Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες φέτες
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- αλάτι
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζ. πικάντικο τυρί τριμμένο
- 3 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια τα αποσύρουμε από την φωτιά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1-2 φλιτζάνια από το νερό τους.
- Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το νερό των ζυμαρικών μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε.
- Σε τηγάνι σοτάρουμε ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν κάψει, σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να γίνει τραγανό και από τις 2 πλευρές, για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιτν το ψιλοκόβουμε.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο προσούτο και επικαλύπτουμε με τριμμένο πικάντικο τυρί.
mamapeinao.gr