Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας προτείνει έναν εντυπωσιακό και χορταστικό τρόπο για να απολαύσουμε μακαρόνια με διάφορα τυριά, ωραία ιδέα για ένα φιλικό κάλεσμα στο σπίτι.
Υλικά
Μερίδες: 4
350 γρ. σπαγγέτι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
3 αυγά, χτυπημένα
150 ml κρέμα γάλακτος
250 ml πλήρες γάλα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. φέτα τριμμένη
1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
πράσινη σαλάτα για σερβίρισμα
βούτυρο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε μια μεγάλη στρογυλλή φόρμα κέικ. Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε al dente λίγο πριν μαλακώσουν, γιατί θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα στον φούρνο. Τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με μία κουταλιά βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2΄. Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα της τριμμένης παρμεζάνας και όλα τα άλλα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το σχοινόπρασο και το μείγμα του φρέσκου κρεμμυδιού. Ανακατεύουμε καλά τα 2 μείγματα και τα ρίχνουμε στη φόρμα μας, στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε για 30΄-35΄, ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Φωτογραφία: Mike English