Υλικά
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα (περίπου 200 γρ.), αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 85 γρ. ωμές γαρίδες χωρίς κέλυφος
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. σπόρους μάραθου
- 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 2 σέλινα, κομμένα σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 πράσα, σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένες
- 500 ml ζεστό ζωμό ψαριού, που έχει ζεσταθεί σε σιγανή φωτιά
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τους σπόρους μάραθου, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ρίξτε μέσα τα πράσα, τις ντομάτες και τον ζωμό, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε για 15- 20 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει και να μειωθεί ελαφρώς.
- Προσθέστε τα ψάρια, σκορπίστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν.
- Σερβίρετε και απολαύστε.
Πώς διαλέγουμε μπακαλιάρο
Η μαγειρική με μπακαλιάρο δεν είναι απλή διαδικασία. Πρέπει πρώτα να επιλέξουμε ένα κομμάτι μπακαλιάρου καλής ωρίμασης. Θα πρέπει να είναι λευκόσαρκο, με εύκαμπτο κρέας, ιδανικά να διατηρεί ακόμη το σκούρο δέρμα του και να έχει μια μοναδική μυρωδιά. Ο καλύτερος μπακαλιάρος είναι ισπανικής ή πορτογαλικής προέλευσης. Τα καλύτερα κομμάτια του είναι τα χοντρά φιλέτα από το κάτω μέρος της κοιλιάς.
ΠΗΓΗ