Η προσθήκη βρώμης στη ζύμη κάνει τα μπισκότα μας πιο θρεπτικά και υγιεινά χωρίς να χάνουν καθόλου σε γεύση. Ιδανικά για σνακ των παιδιών στο σπίτι ή στο σχολείο.
Υλικά
Κομμάτια: 40-50
1 1⁄2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κούπα (230 γρ.) βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
3 κούπες νιφάδες βρώμης
2 κούπες σταγόνες σοκολάτας (ή κομμάτια κουβερτούρας)
Κομμάτια: 40-50
1 1⁄2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κούπα (230 γρ.) βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
3 κούπες νιφάδες βρώμης
2 κούπες σταγόνες σοκολάτας (ή κομμάτια κουβερτούρας)
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα μπισκότα βρώμης, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα με την ταχύτητα στο χαμηλό.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Στρώνουμε αντικολλητικο χαρτί σε δύο-τρία ταψιά.
Πλάθουμε από το μείγμα μπαλάκια περίπου 25 γρ. και τα τοποθετούμε στα ταψιά σε απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους.
Για να φτιάξουμε τα μπισκότα βρώμης, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα με την ταχύτητα στο χαμηλό.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Στρώνουμε αντικολλητικο χαρτί σε δύο-τρία ταψιά.
Πλάθουμε από το μείγμα μπαλάκια περίπου 25 γρ. και τα τοποθετούμε στα ταψιά σε απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να γίνουν χρυσαφένιες.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω στο ταψί για 5 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα, όπου τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω στο ταψί για 5 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα, όπου τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Πηγή
Tags: Μπισκότα