4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
εκτέλεση
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, φορώντας γάντια μίας χρήσης, να καλύψει η μαρινάδα εντελώς τις μπριζόλες και τις πατάτες.
3 Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Απλώνουμε πρώτα τις πατάτες και τοποθετούμε τις μπριζόλες από πάνω.
4 Ψήνουμε 35-40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά οι μπριζόλες και η πατάτες και σερβίρουμε.
giorgostsoulis.com