Το πιο αγαπημένο σοκολατένιο γλυκό σε μέγεθος μπουκιάς, σε μια απολαυστικότατη νηστίσιμη εκδοχή
Υλικά
Για 18 τεμάχια 250 γρ. χουρμάδες απύρηνους πολύ μαλακούς
50 γρ. χυμό πορτοκάλι
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
30 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ τρούφα για επικάλυψη
Διαδικασία
Βήμα 1
Πολτοποιούμε πολύ καλά τους χουρμάδες με τον χυμό έως ότου έχουμε μία πάστα.
Βήμα 2
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή στα μικροκύματα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε σε αυτή τους χουρμάδες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλκοόλ.
Βήμα 4
Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια 25-30 γρ. το καθένα. Ρολάρουμε το κάθε μπαλάκι στην τρούφα και ακουμπάμε σε πιατέλα.