Σήμερα, ο 71χρονος Χρηστός Πατακός απολογείται στην ανακρίτρια Πειραιά για τη δολοφονία της 43χρονης Γεωργίας, η οποία έλαβε χώρα στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την περασμένη Τρίτη. Ο δολοφόνος, όπως ομολόγησε, την εκτέλεσε με καραμπίνα, πυροβολώντας την δύο φορές. Μια στην κοιλιά και μια στο στήθος, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πεθάνει αμέσως.
Από την αρχή της σύλληψής του, ο 71χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου, που είχε σχέση με το θύμα τα τελευταία επτά χρόνια, δεν έδειξε καμία ένδειξη μεταμέλειας για την αποτρόπαια πράξη του. Υποστήριξε ότι λίγες ημέρες πριν το φονικό, εντόπισε την 43χρονη με έναν άλλο άνδρα, κάτι που, όπως ανέφερε, δεν μπόρεσε να αποδεχθεί και αποφάσισε να την σκοτώσει.Στην ερώτηση γιατί δεν επέλεξε να την αφήσει αντί να κάνει φόνο, ο άνδρας απάντησε “γιατί να την αφήσω; Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί να με κερατώσει;. Πώς μου το έκανε αυτό;”, επιπλέον αναφέροντας ότι ένιωσε προδομένος από τις πράξεις της.
Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες έρχονται νέες πληροφορίες στο φως σχετικά με το παρελθόν του συλληφθέντα. Ειδικότερα, το 2013 είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία, αλλά δεν είχε συλληφθεί καθώς είχε αποφύγει την άμεση σύλληψη. Όπως αποκαλύφθηκε χθες, ο δολοφόνος της Γεωργίας είναι καταδικασμένος για ενδοοικογενειακή βία και μάλιστα είναι κατά συρροή. Συγκεκριμένα, το 2019 είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή. Το 2013, μία πρώην σύντροφός του είχε καταγγείλει στην ΕΛΑΣ τον άνδρα για ενδοοικογενειακή βία, αλλά παρότι αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη ποτέ. Το 2019, ο 71χρονος σήμερα, δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνο φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή.
Ωστόσο, ο δολοφόνος της γυναίκας δεν είχε συλληφθεί καθώς είχε αλλάξει τα προσωπικά του στοιχεία στην ταυτότητά του το 2009 και η καταγγελία από την καταγγέλτρια είχε γίνει με τα παλιά του στοιχεία. Έτσι, παρά την αναφορά του για απώλεια της ταυτότητάς του, δικάστηκε με βάση τα παλιά στοιχεία ταυτότητας και παρουσίασε άσπρο ποινικό μητρώο μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με αναφορές του Alpha, ο 71χρονος άνδρας, πριν αλλάξει ταυτότητα, είχε αλλάξει το όνομά του το 1972, αποφασίζοντας να υιοθετήσει ένα ελληνικό όνομα αντί για το μουσουλμανικό που είχε. Στη συνέχεια, το 1983, προχώρησε σε αλλαγή και του επωνύμου του, μετατρέποντάς το σε ένα ελληνικό.