Υλικά για το μαγείρεμα
1 συσκευασία αρακάς Μπάρμπα Στάθης 420γρ.
4 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 συσκευασία Ντομάτα στον Τρίφτη Μπάρμπα Στάθης 370γρ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
50 γρ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 καρότο
1 πατάτα
100 ml κρασί λευκό
350 γρ.
1 λίτρο βραστό νερό
2 κ.σ. δυόσμο ξύσμα από
1 λεμόνι 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
λίγο δυόσμο
1 λεμόνι, σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης. Κόβουμε σε μικρές φέτες τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κυβάκια 2-3 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 1’-2’ μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1’-2’ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα στον τρίφτη και το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, μαγειρεύουμε για 15’-20’ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, χωρίς να κλείσουμε το καπάκι, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τον αρακά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον μισό άνηθο, τον μισό δυόσμο και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5’-7’. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε τον κοκκινιστό αρακά με λίγο δυόσμο , φέτες από λεμόνι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: Μπάρμπα Στάθης