Με 5 απλά υλικά φτιάχνεις ένα πολύ χορταστικό και ισορροπημένο πιάτο φουλ σε πρωτεΐνη. Θα σου πάρει 15 λεπτά στην κουζίνα κι αλλά 30 λεπτά αναμονή στο φούρνο!
Tip: Αν θες πιο πλούσια και τυρένια γεύση μπορείς να προσθέσεις 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (εγώ βάζω μοτσαρέλα) στο μίγμα τυρί κρέμα – αυγών! Για πιο light αποτέλεσμα θα βάλεις μόνο στην επιφάνεια.
Υλικά
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 3 αυγά
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
- 1/2 μπρόκολο, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί light
- 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ δυόσμο ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τα αυγά.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά και το μπρόκολο.
- Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί το κοτόπουλο με το μπρόκολο
- Περιχύνουμε με την κρέμα αυγών
- Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά.