Υλικά Συνταγής
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
750 γραμ. φράουλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γραμ.
8 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Για αυτή τη συνταγή για εύκολο παγωτό φράουλα
με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος, διαλέγουμε ώριμες, γερές και κατακόκκινες φράουλες. Μάθετε όλα τα μυστικά για να διαλέγεις τις καλύτερες φράουλες εδώ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές για το παγωτό φράουλα.
Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την άχνη, αφού την έχουμε διαλύσει στις αλεσμένες φράουλες.
Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα και το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί καλά και να παγώσει.
Μπορούμε να το φτιάξουμε με ή χωρίς παγωτομηχανή με την ακόλουθη διαδικασία. Το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε 30΄και επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την διαδικασία.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό φράουλα 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1/2 κ.σ αλεσμένα μπαχαρικά (αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο ή λίγο τζίντζερ).
*Υπολογίστε ότι απαιτείται χρόνος παγώματος, 12 ώρες.
ΠΗΓΗ : argiro