Ο πιο κατάλληλος άνθρωπος -μετά τον σεφ- για να μας πληροφορήσει σχετικά με όσα γίνονται στις κουζίνες των εστιατορίων είναι ο… σερβιτόρος.
Εκείνοι παίρνουν τα φαγητά από τον πάγκο και τα πηγαίνουν στους πελάτες. Εκείνοι βλέπουν τις αδυναμίες του σεφ και κυρίως ξέρουν πολύ καλά πόσο καθαροί είναι οι χώροι και πόσο υγιεινά τα πιάτα που παραγγέλνουμε.
Ποια είναι λοιπόν τα φαγητά που ποτέ δεν παραγγέλνει ένας σερβιτόρος στο εστιατόριο που δουλεύει;
Περίεργα υλικά σαλάτας
Μαρούλι, λάχανο και ντομάτες είναι σίγουρο ότι έχουν μεγάλη κατανάλωση ειδικά σε ένα μεγάλο εστιατόριο. Τι γίνεται όμως με τα φασόλια, το αβοκάντο και τις σταφίδες; Καλύτερα να μην μάθουμε
Παγάκια
Κανείς στην πραγματικότητα δεν ξέρει πόσο συχνά καθαρίζεται η μηχανή του πάγου. Πέρα από έναν απλό καθαρισμό οι μηχανές του πάγου είναι από τα εργαλεία μιας κουζίνας που δεν σκέφτεται κανείς συνήθως να καθαρίσει.
Λεμόνι στο πότο
Τα λεμόνια παραμένουν κομμένα σε ένα πιάτο για πολλές ώρες, τόσο στα εστιατόρια όσο και στα μπαρ με αποτέλεσμα να γεμίζουν σκόνη και μικρόβια.
Γαρνιτούρες
Υπάρχει πάντα η φήμη ότι η γαρνιτούρα που έμεινε σε ένα πιάτο μεταφέρεται στο επόμενο. Ακούγεται ακραίο αλλά καλύτερα να μην το ρισκάρουμε.
Πουρές πατάτας
Το βούτυρο είναι αυτό που τον κάνει τόσο γευστικό αλλά και τόσο πολύ παχυντικό
ΠΗΓΗ : in