1. Μεγάλη Δευτέρα: Σουπιές στιφάδο
Υλικά:
1 κιλό σουπιές
6 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ξερά
5 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 κανελόξυλο
μπαχάρι σε κόκκους (6-7)
2. Μεγάλη Τρίτη: Λεμονάτο ρεβιθόρυζο με μανιτάρια
Υλικά:
500 γραμ μουλιασμένα ρεβίθια
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 τριμμένο καρότο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ρύζι καρολίνα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
χυμό από ένα λεμόνι
1 μπολ μανιτάρια
αλάτι
λεμονοπίπερο
3. Μεγάλη Τετάρτη: Νηστίσιμες γεμιστές πιπεριές με καρότα και πατάτες στο φούρνο
Υλικά:
6 πιπεριές πολύχρωμες
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
6 κ.τ.σ ρύζι για γεμιστά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.τ.γ αποξηραμένο δυόσμο
1 τριμμένη ντομάτα
2 κ.τ.σ πάστα ντομάτας
2 κ.τ.σ σταφίδες
2 κ.τ.σ κουκουνάρι
χυμό από μισό λεμόνι
1 κύβο από ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
3-4 καρότα κομμένα σε χοντροκομμένες ροδέλες
4. Μεγάλη Πέμπτη: Ψητά καλαμάρια γεμιστά με πιπεριά και ντομάτα
Υλικά:
6-8 καλαμάρια μεγάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και θράψαλα)
2 πράσινες πιπεριές (κέρατο)
1 μεγάλη ντομάτα
2-3 κ.τ.σ φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, ρίγανη
ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα λεμόνι
οδοντογλυφίδες (για να τα κλείσετε)
5. Μεγάλη Παρασκευή: Ντοματοκεφτέδες με πουρέ πατάτας
Υλικά:
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (με τη φλούδα)
3 πατάτες που θα βράσετε και θα κάνετε πουρέ
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.τ.γ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.τ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΠΗΓΗ : mothersblog