Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα: Εξαίσια συνταγή αυστηρά για ενήλικες – για τα παιδιά θα φτιάξουμε μπριζόλες λαδορίγανη.
15′ προετοιμασία
20′ ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Μπριζόλες
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.
Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Η δοκιμή μας
- Ψήσαμε το κρέας στα κάρβουνα, σε δυνατή θράκα και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
- Χρειάστηκαν 7 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να έχουμε καλοψημένες αλλά ζουμερές μπριζόλες.
- Συνοδεύουμε με ψημένα καλαμπόκια, πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι ή ένα αφράτο ρύζι με λαχανικά.