Τα αγαπημένα σε όλους ψητά λαχανικά, σε νέες περιπέτειες με σάλτσα Chimichurri, Hellmann’s Σάλτσα Μουστάρδα και φάβα Σαντορίνης.
Στάδια εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα λαχανικών
Για τη μαρινάδα υπολογίζουμε 15 γρ Knorr Ζωμός Λαχανικών σε Σκόνη 1,25 kg / ανα κιλό λαχανικών.
Για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνουμε ποικιλία λαχανικών. Χρησιμοποιούμε 3 φέτες ποικιλίας μελιτζάνας (φλάσκες, λευκές, τσακώνικες), 4 φέτες κολοκυθιού, διαφορετικές χρωματιστές πιπεριές, ½ Κουνουπίδι κομμένο σε φέτες και ½ μάτσο Σπαράγγια.
Μαρινάρουμε τα λαχανικά και τα διατηρούμε στο ψυγείο για ½ με 1 ώρα. Στη συνέχεια ψήνουμε σε σχάρα.
Για τη σάλτσα chimichurri
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε. Έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για τη φάβα
Μαγειρεύουμε τη φάβα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μελώσει. Στη συνέχεια περνάμε τη φάβα από θερμαινόμενο μίξερ και την ανεβάζουμε με ελαιόλαδο.
Για την παρουσίαση
Τοποθετούμε σε πλατό τα ψητά μας λαχανικά και συνοδεύουμε με τη φάβα, τις σάλτσες και Hellmann’s Σάλτσα Μουστάρδα.
Για τη μαρινάδα λαχανικών
Φρέσκα καλαμπόκια 2 τεμ.
Μάτσο Σπαράγγια
Κουνουπίδι
Μπρόκολο
Πιπεριές Φλωρίνης 6 τεμ.
πράσινες πιπεριές κέρατο 6 τεμ.
Κολοκύθι 1 γρ
Μελιτζάνα
Ελαιόλαδο