Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 3
Υλικά Συνταγής
1.500 γρ φρέσκες καραβίδες
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κτς ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Λίγο χοντρό αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, κατάλληλη για τον όγκο που έχουν οι καραβίδες μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 κτγ από την καυτερή πιπεριά.
Τα σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν αλλά δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία.
Μετά από λίγα λεπτά, δυναμώνουμε την εστία μας και σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό του λεμονιού.
Προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τις φρέσκες καραβίδες και κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.
Αφήνουμε τις καραβίδες να αχνιστούν για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα ή ανακινούμε την κατσαρόλα με προσοχή ώστε να ανακατευτούν.
Οι φρέσκες καραβίδες θέλουν λίγο μαγείρεμα, ίσα ίσα να βγάλουν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα.
Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα τις καραβίδες αχνιστές με τσίλι και τις τοποθετούμε σε μία βαθιά πιατέλα.
Περιχύνουμε τις αχνιστές καραβίδες με τον ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα και τις σερβίρουμε μαζί με λίγες φέτες από λεμόνι.
Πως τρώμε τις Καραβίδες Αχνιστές με Τσίλι
Πιάνουμε με το ένα χέρι το κεφάλι και με το άλλο την ουρά κοντά στο κεφάλι.
Τραβάμε απαλά μέχρι να χωριστεί η ουρά και να μείνει μέσα της το ψαχνό της καραβίδας.
Πιέζουμε την ουρά σε όλο το μήκος της για να σπάσουν τα κόκκαλα που είναι στο κάτω μέρος της ουράς.
Ανοίγουμε το κέλυφος και αφαιρούμε την καθαρή ουρά καραβίδας.
Την βουτάμε στη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο λεμόνι αν χρειάζεται.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 3