Υλικά:
- 1 φύλλο ζύμης για τάρτα ή κουρού
- 300 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 100 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
- 2/3 φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα
- 1 φλιτζάνι ανθότυρο κομματιασμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 αυγά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε πλένετε και ζεματίζετε ελαφρά για 1΄-2΄ το σπανάκι. Το στραγγίζετε σε σουρωτήρι, πιέζετε να φύγουν τα υγρά και το χοντροκόβετε.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά, πιπερώνετε, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τα τυριά. Ανακατεύετε.
- Στρώνετε μια αντικολλητική φόρμα ή μια ταρτιέρα, αφού τη βουτυρώσετε, με το φύλλο ζύμης ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά της. Κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης στις άκρες και τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Απλώνετε σε μια στρώση το μείγμα με σπανάκι, τα μανιτάρια και τα τυριά.
- Χτυπάτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και το λίγο πιπέρι. Ρίχνετε την κρέμα με τους κρόκους πάνω από τη γέμιση της τάρτας και ψήνετε στους 180 °C για 35΄-40′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί η ζύμη.
Tip. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτική, μπισκοτένια και βουτυράτη βάση για την τάρτα σας, βρείτε τη σχετική συνταγή πατώντας εδώ