Ένα πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού, με απολογισμό δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, βρίσκεται στο επίκεντρο εντατικής έρευνας από τις αρμόδιες Αρχές. Στην πρώτη του κατάθεση στην Αστυνομία, ο Ουκρανός οδηγός του φορτηγού που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να αποφύγει ένα προπορευόμενο όχημα που του έκλεισε τον δρόμο, αναγκάζοντάς τον να στρίψει απότομα το τιμόνι αριστερά.
Καθοριστικές για την εξέλιξη της έρευνας αναμένονται οι απαντήσεις που θα προκύψουν από την ανάλυση του υλικού των καμερών ασφαλείας. Η Αστυνομία διαβεβαιώνει ότι το βιντεοληπτικό υλικό έχει ανακτηθεί, παρά την πυρκαγιά που ακολούθησε το δυστύχημα. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του οδηγού του φορτηγού για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή. Ο οδηγός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή την Μεγάλη Παρασκευή στις 12:00.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν με προσοχή όλα τα ενδεχόμενα, προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν η προσοχή του οδηγού είχε αποσπαστεί από κάτι και τι ακριβώς συνέβη που τον οδήγησε στο να μην μειώσει ταχύτητα, παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες για την επικείμενη παρουσία διοδίων. Σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας λόγω ομίχλης, η χρήση κινητού τηλεφώνου από τον οδηγό αποτελεί ένα από τα σενάρια που εξετάζονται.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός με τα αρχικά A.Δ. επιδείκνυε επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Ο οδηγός ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα και συνήθιζε να πραγματοποιεί ζωντανές μεταδόσεις κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του. Σε ορισμένα βίντεο που έχουν έρθει στο φως, φαίνεται να οδηγεί με τα χέρια του εκτός τιμονιού, κρατώντας το κινητό τηλέφωνο και ένα τσιγάρο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έκανε και επικίνδυνες φιγούρες, απομακρύνοντας το ένα πόδι από τα πεντάλ.
Οι ζωντανές μεταδόσεις του συνεχίζονταν ακόμη και κατά την είσοδό του στα διόδια. Σε ένα χαρακτηριστικό βίντεο, ακούγεται μια υπάλληλος να του εύχεται καλό ταξίδι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η πρακτική ήταν συνηθισμένη για τον οδηγό, ανεξάρτητα από την ώρα ή τις καιρικές συνθήκες. Προορισμός του στο μοιραίο ταξίδι ήταν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτίο που μετέφερε αποτελούνταν από κομπόστα σε γυάλινα βάζα. Επισημαίνεται ότι ο οδηγός είχε πραγματοποιήσει την ίδια διαδρομή και στο παρελθόν.