Υλικά για το cheesecake
Για τη βάση μας
1 πακέτο μπισκότα(προτεινω digestive ολικής αλέσεως)
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα μας
500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι ζελατίνη
1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες(200 γρ. φράουλες)
1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
200ml κρέμα γάλακτος για γλυκά
Για το σιρόπι φράουλας
2 φλ. φράουλες σε μικρά κομμάτια
6 κ. σ. ζάχαρη άχνη
χυμό από ενα λεμόνι η το(ξύσμα λεμονιού)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ,και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Στρώνουμε καλά και ομοιόμορφα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπαμε στο μπέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη κι όταν λιώσουν βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη μέσα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό,και στην συνέχεια ανάβουμε την κουζινα και ανακατεύουμε πολυ καλά για να λιώσει. Τη ρίχνουμε στο μπολ με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και τα ανακατευουμε πολύ καλά.
Στη συνεχεια βαζουμε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τις φράουλες και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλα το μείγμα.
Περνουμε το μειγμα το απλώνουμε καλα πάνω στη βάση με το μπισκότο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφιξει η κρέμα. Λίγο πριν την σερβίρουμε χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν ολα ενα.Το απλώνουμε πάνω στο cheescake και το γλυκο μας είναι έτοιμο για απολαυση!
Christos Koukoulas
Moneyandlife.gr