Υλικά
-
250 γρ φέτα
-
200 γρ ανθότυρο
-
1 αυγό
-
2 κσ γιαούρτι ή 2 σφηνάκια γάλα
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1 κσ νιφάδες βρώμης για πιο στεγνή γέμιση
-
2 φύλλα ζύμης κουρού ή επιλογής σας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
Βήμα 1
Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο μας στους 170° στις αντιστάσεις (ή και στον αέρα για πιο φουσκωτή πίτα). Σε ένα μπολ σπάμε τη φέτα και το ανθότυρο, αφήνουμε τα κομμάτια της φέτας όσο χοντρά εμείς θέλουμε, εγώ τα κάνω πολύ μικρά. Προσθέτουμε το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
-
Βήμα 2
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα και το ένα φύλλο, απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο μας. Σε αυτό το σημείο θα κλείσουμε καλά το ζυμάρι μας γύρω γύρω, γυρίζοντας το από κάτω φύλλο να σκεπάσει τις άκρες του από πάνω φύλλου.
-
Βήμα 3
Χαράζουμε απαλά με ένα μαχαίρι σε κομμάτια (ίσα ίσα να σημαδέψουμε το πάνω φύλλο), κάνουμε ελαφρές τρυπούλες με ένα πιρούνι, σκορπάμε με το χέρι μας λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
-
Βήμα 4
Ψήνουμε στους 170° στον αέρα με αντιστάσεις (για πιο αφράτη πίτα) ή μόνο σε αντιστάσεις στη μέση του φούρνου μας για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα, ελέγχοντας μην αρπάξει η πίτα μας (ανάλογα τον φούρνο). Μόλις ψηθεί, βγάζουμε και μετά από 30 λεπτά είναι έτοιμη για σερβίρισμα ???? Καλή απόλαυση!!! ????
cookpad.com