15′ προετοιμασία
50′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Μερίδες: 8-10
2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
400 γρ. φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
4 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
1/2 κούπα φρέσκο γάλα
1/2 κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 κούπας λάδι για το άλειμμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα με σφολιάτα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αλείφουμε με λάδι ένα ταψί 35 x 23 εκ.
Απλώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και τον μαϊντανό και αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε τις άκρες των 2 φύλλων ώστε να ενωθούν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση και χαράσσουμε την επιφάνεια σε κομμάτια.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την τυρόπιτα 15 λεπτά, να γίνει κάπως χλιαρή, και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος